Lepota

Ljubav

Negujte svoje telo pravilno!

Osnovna nega tela podrazumeva svakidašnje čišćenje lica i celog tela. Pored toga, tu se ubraja i briga o kosi i noktima. Naravno, sve ovo zvuči poznato i svi znamo da je potrebna nega kože i kose, međutim, da li to radite pravilno? I da li koristite prave preparate koji su upravo namenjeni Vašim potrebama?

Negujte svoje telo pravilno!



Godišnje doba značajno utiče na vid određene nege. Nije svejedno koje preparate i kozmetička sredstva ćete koristiti leti ili zimi. Svaki ima posebnu funkciju i namenu.

Pre svega, koži i telu je tokom zimskih dana potrebna dodatna hidratacija koja igra važnu ulogu u osveženju nje same. Pilinzi i puderi koje koristimo tokom leta, u ovom periodu se ne preporučuju, pošto još više isušuju strukturu kože. Kupanje u kadi takođe treba izbegavati, iako prija u hladno vreme. Savetujemo tuširanje koje će trajati samo nekoliko minuta, najviše 5, koje je dovoljno za održavanje osnovne higijene tela. Izaberite blage sapune i gelove za tuširanje koji su kremaste strukture i predivno mirišu. Nakon tuširanja i upijanja vode sa tela, odmah se namažite sa losionom ili kremom. Učiniće kožu mekšom i postaće baršunasto glatka. Ovu proceduru je potrebno svaki dan ponavljati, jer ćete na taj način jedino dobiti izvanredne rezultate.

Tokom dana noge su sakrivene i ušuškane u udobne cipele. Nakon tuširanja koristite piling za stopala, sa kojim ćete ukloniti zastarelu suvu kožu, a zatim velika doza kreme ili ulja će učiniti čudo vašim stopalima. Ako mislite da piling nije dovoljan, isprobajte razne turpije, ali oprezno! Postoji verovatnoća da grublje turpije oštete Vaše pete, a to dovodi do bola.

Koža na ruci je veoma osetljiva i najviše se ona izlaže vremenskim neprilikama. Uvek nosite rukavice i više puta na dan koristite kreme za ruke koje sadrže glicerin. Dobre su i najobičnije koje možete kupiti u apotekama, drogerijama i većim samoposlugama. One su intenzivne i proizvedene upravo za sačuvanje vlažnosti Vaše kože ruku.

Lepršava kosa je vrlo privlačna kod svake osobe. Preporučujemo da koristite bilo koji vid zaštite koji će na duži period dati sjajne rezultate; kosu bez peruti i bez ispucalih krajeva. Izbegavajte jutarnje pranje kose i broj pranja tokom jedne nedelje bi trebalo da smanjite, jer na taj način kosa se manje masti. Obavezno iskoristite prednosti raznih preparata poput balzama, kreme i maske za kosu, odmah ćete primetiti razliku.

Usne su takođe vrlo bitne zbog slatkih poljubaca. Balzam za usne ili labelo rešava svaki problem. Vodite računa i o noktima, koji takođe moraju uvek biti uredni, jer se samo tako prepoznaju ozbiljni i zahtevni ljudi.

Autor: B.B.
Foto: posterize/FreeDigitalPhotos.net

Viber

Izvor: Svet Plus

Tagovi

Lifestyle

Povezane vesti:


>