Ljubav & Sex

Style

Ljubav & Sex

Dešifrovan tajni kod: 5 SMS poruka koje ne znače ono što mislite

Današnjica nam je itekako otežala održavanje veze, s obzirom da živimo u digitalnom dobu. Stalno smo dostupni, vidljivi i izloženi konstatnom tekstualnom komuniciranju, pa je sve teže da nađemo granicu između preteranog dopisivanja i ne slanja poruka.

Dešifrovan tajni kod: 5 SMS poruka koje ne znače ono što misliteČak i kada pošaljete SMS (ili koju drugu tekstualnu) poruku, ona možda nema onu poruku koju vi mislite u tom trenutku. Dekodirali smo zato tajni SMS kod ljudi u vezi.

1. SMS: "Da li je pas bio u šetnji?"

Pravo značenje: Kada radiš od kuće ili imaš slobodan dan totalno ne mogu računati na tebe. Znam da je pas nervozan jer nije bio u šetnji. Ali svejedno ti postavljam pitanje, koje je zapravo podsetnik da ga izvedeš napolje. Dogovorili smo se to unapred, ali...svejedno.

2. SMS: "Nedostaješ mi."

Pravo značenje: Nedostajem li ja tebi? Pitam se šta radiš u ovome trenutku, gde si i s kim si, ali ne želim ispasti neka poremećena osoba koja treba da kontroliše svaki tvoj korak. Zato je ta potreba pametno zakamuflirana u izjavu ljubavi. Sad mi odgovori na pitanje.

3. SMS: "Ma, u redu je."

Pravo značenje: Ne da situacija nije u redu, nego je tako daleko od toga, da je nemoguće objasniti koliko stvari nisu u redu. Stvari su zapravo katastrofa.

4. SMS: "Šta ćemo da jedemo nakon posla?"

Pravo značenje: Znam da u frižideru više nema ništa za jelo. Ko će otići u prodavnicu? Meni se ne ide u prodavnicu da teglim stvari. Mrsko mi je i da kuvam. Zapravo želim da naručim pizzu iako si ti na dijeti i onim groznim zelenim stvarčicama... Tako mi se jede pizza! Hajde da naručimo pizzu!

5. SMS: "Kada ćeš doći kući?"

Pravo značenje: Kasniš već 27 minuta, 35 sekundi i 13 stotinki, ali ko broji? Pokušavam imati razumevanja za gust saobraćaj u gradu, ali već mi misli lutaju u negativnom smeru. Da ti se nije nešto dogodilo? Ipak je jutros padala kiša. Ili te neko pozvao na piće posle posla? Bože, opet ćeš ostati u gradu do kasno, zar ne?

Autor: B.B.
Izvor: Zadovoljna.hr
Foto: patrisyu/FreeDigitalPhotos.net

Viber

Izvor: Svet Plus

Tagovi

Lifestyle

Povezane vesti:


>