Ostalo

Sme�no

Apple predstavio novi iPhone 6 i iPhone 6 plus, evo kako izgledaju (Foto)

Danas u 19 časova kompanija Apple predstavila je dugonajavljivani telefon iPhone 6 i malo iznenađenje u vidu iPhone 6 plus modela, koji će, po prvim reakcijama, baciti senku na sve dosadašnje smart telefone.

Apple predstavio novi iPhone 6 i iPhone 6 plus, evo kako izgledaju (Foto)



Prezentacija modela iPhone 6 počela je tačno u 19 časova po srednjeevropskom vremenu, sa predivnim videom koji je odmah osvojio prisutne. U prepunoj sali gostima se obratio direktor kompanije Apple, koji je objasnio sve prednosti novih modela i njihove karakteristike.



iPhone 6, u odnosu na sve prethodne modele ima zaobljene ivice, blago naglašen objektiv kamere i biće dostupan u dve veličine. Takođe, iako se pričalo da će imati Sapfirovo staklo koje je otporno na ogrebotine, do toga ipak nije došlo.

Ekran ima veličinu 4.7 inča i rezoluciju od 1334k750 ( 326ppi), dok iPhone 6 plus ima 5.5 inča i rezoluciju od 1920k1080 (401ppi). Oni su čak i tanji od iPhonea 5; iPhone 6 je 6,9 mm debljine, a iPhone 6 plus debljine 7.1 mm. Ono što je najvažnije, novi smart telefoni štedeće do 50 procenata baterije u odnosu na stare modele.



Čip i nove tehnologije će omogućiti bolju grafiku, a sada, postoji demo nove igirce čija je grafika zaista impresivna. Baterija na novom telefonu će trajati duže, dok će zvuk biti duplo kvalitetniji. Takođe, postoje i novi senzori koji će omogućiti da  merite visinu ili koliko ste koraka napravili u minuti.

Internet odnosno wi-fI biće takođe duplo brži, a novi softver omogućiće automatsko prebacivanje, sa mobilnog interneta na Wireless. Kamera je još uvek 8 megapiksela, ali je omugućen brz auto fokus, koji koriste SRl aparati. Panorama može biti do 43 megapiksela visoka,  a u senzor slike je instaliran i stabilizator.



Novi modeli iPhone 6 telefona zasigurno će osvojiti vaša srce i omogućiti velike inovacije u vašem životu, posebno kod poslovnih ljudi, koji će sa novim modelom moći da obavljaju poslove gde god požele.

iPhone 6 i iPhone 6 plus u prodaji će se naći od 12. septembra u Americi, dok je do kraja godine predviđena prodaja i u svim evropskim zemljama. Prema prvim informacijama, novi modeli biće 100 dolara skuplji u odnosu na prethodni model iPhone 5.

Iako je bilo najavljivano da će putem apple.com stranice biti omogućen direktran prenos, nekoliko minuta pre početka prezentacije oboren je server.



Autor: J.B.
Foto: Twitter/Blick.ch

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>