Lepota

Ljubav

Neočekivani preokret za žene! Stiže novi trend?

Iako se danas smatraju jednim od glavnih imperativa lepote, pune usne bi uskoro mogle biti samo dar prirode kojim se neće moći pohvaliti baš sve žene. Na korekciju usana - zaboravite! Žene to više ne žele.

Neočekivani preokret za žene! Stiže novi trend?



Pune usne danas su jedna od najpoželjnijih metoda osvajanja i imperativ lepote pa nije stoga čudno što su brojne žene širom sveta povećavale usne. No čini se da se taj trend ipak menja. Najnovije britansko istraživanje pokazuje da trećina ispitanica ne želi da koriguje usne.

Zašto? Većini njih se ne sviđa kako takve usne izgledaju na mnogim slavnim ženama. U istraživanju firme Escentual učestvovalo je 1000 žena, a više od 60 odsto njih priznalo je da bi volele da imaju punije usne. Uprkos tome, sve one nisu ipak spremne na umetanje silikona.

Na pitanje zašto ne žele da povećaju usne, većina ispitanica je rekla da se boje da će im usne nakon nekog vremena izgledati deformisano kao što je to slučaj kod nekih poznatih dama. Naravno, razlog zbog kojeg izbjegavaju estetski zahvat je i strah za zdravlje, jer žene nikada ne znaju sa sigurnošću kako će njihov organizam reagovati.

Ispitanice su otkrile i da usne nastoje vizuelno da povećaju uz pomoć šminke. "To je jeftiniji i sigurniji način da mi usne izgledaju punije", rekla je jedna od ispitanica.

Autor: B.B.
Izvor: tportal.hr
Foto: Stuart Miles/FreeDigitalPhotos.net

Viber

Izvor: Svet Plus

Tagovi

Lifestyle

Povezane vesti:


>