Region

Svet

Region

Film Indijski začin na francuski način od 4. septembra u bioskopima (Foto+Video)

Film "Indijski začin na francuski način" 4. septembra doživeće svoju premijeru, a razni ukusi, boje, mirisi i strasti preneće se na velika platna domaćih bioskopa.

Film Indijski začin na francuski način od 4. septembra u bioskopima (Foto+Video)


 
U filmu "Indijski začin na francuski način" Hasan Kadam (Maniš Dajal) je kulinarsko čudo iz Indije, čija se porodica kojoj je na čelu otac (Om Puri) smestila u pitomo selo Sent Antonan na jugu Francuske.

Šarmantno, živopisno i elegantno mesto idealno je za otvaranje indijskog restorana, "Kuća Mumbaj", sve dok se ne umeša šef kuhinje "Sol Plerora", klasičnog francuskog restorana s Mišelinovom zvezdicom koji vodi gospođa Malori (Oskarom ovenčana Helen Miren).


 
Njeni ledeni protesti protiv novog indijskog restorana, samo 30 metara od njenog, eskaliraju u vatrenu bitku između dva objekta, sve dok Hasanova strast prema francuskoj "visokoj kuhinji" - i za pomoćnicu gospođe Malori, Margerit (Šarlot le Bon) - ne dovedu do kombinacije misteriozno-izvrsnog talenta kojim se stvara čarolija između dve kulture, i Sent Antonan prožmu ukusi koje čak ni gospođa Malori ne može da ignoriše.

Ona konačno shvati koliko je njen suparnik talentovan kao šef i uzima ga pod svoju zaštitu. Film "Indijski začin na francuski način" obiluje ukusima, pobedom nakon egzila, strašću i ljubavlju. Prikaz je to sukoba između dva sveta, ali i poriva jednog mladića da pronađe udobnost doma u svakom loncu, gde god se on nalazio.


 
Autor: J.B.
Foto: Promo

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>