Zdravlje

Ljubav & Sex

Evo šta nedostaje ženama koje su smršale

Iako žene uvek teže ka mršavom izgledu poput mankenki, većina dama koje su izgubile kilograme susrele su se sa novim problemima, a samo svaka šesta osoba uspeva da održi kilažu tokom dužeg vremenskog perioda.

Evo šta nedostaje ženama koje su smršaleŽene koje su uspele da svoju liniju dovedu do savršenstva nisu baš rešile sve probleme gubitkom kilograma, jer prema rečima stručnjaka samo mali procenat njih uspe da tokom određnoh perioda održi svoju liniju.

Keli Kofi, lični trener i blogerka, uspela je da smrša 45 kilograma u poslednjih 10 godina. Ona kaže da niko neće biti srećniji, mirniji ili uspešniji samo zato što je mršav. "Samo će biti mršaviji i to je sve", tvrdi ona.
 
Keli svojim klijentima priča da je svaki oblik tela prelep, bez obzira na broj kilograma i broj odeće.
 
"Nedostaje mi prirodna, fizička snaga koju sam imala kad sam bila gojazna. Kada ste veliki i kad vam treba velika količina snage da se krećete, jači ste od osobe koja je prosečne težine. Zbog toga sam pre 10 godina počela da dižem tegove kako bih nadoknadila snagu koju bih izgubila mršavljenjem. Ponekad mi nedostaje i mekani osećaj kada me ušuška sopstveno telo, naročito kada ležim pred spavanje. Kad se okrećem, osećam svoje kukove i zglobove kolena i to me malo nervira. Prilično sam sigurna da sam toga svesna samo zato što nisam to osećala do sredine svojih dvadesetih. Sada spavam sa četiri jastuka, samo kako bih nadoknadila nedostatak ušuškanosti", priznaje Keli.
 
Ališa Šeferd, blogerka koja je pisala o tome kako joj ponekad nedostaje da bude debela, smršala je pomoću ugradnje gastričkog bajpasa. Ona je bila gojazna celog života i držala je dijetu od svoje pete godine, a i dan danas, čak i nakon operacije, bori se da održi težinu.

 "Znala sam ko sam bila kad sam bila debela. Bila sam pametna, smešna i imala sam jaku ličnost. Bila sam nevidljiva većini ljudi, što je zapravo dobra stvar. Muškarci ne obraćaju puno pažnje, a žene vas ne smatraju pretnjom kad ste gojazne. Ali ne bih volela da budem ponovo debela. Nikad ne bih bacila svoje zdravlje", izjavila je Ališa.

Tako da, drage dame ukoliko imate problem sa viškom kilograma nikako nemojte očajavati, jer kao što možete da vidite i mršavost ima dosta svojih mana.

Autor: J.B.
Izvor: Zenablic.rs.
Foto: stockimages/FreeDigitalPhotos.net

Viber

Izvor: Svet Plus

Tagovi

Lifestyle

Povezane vesti:


>