Ostalo

Sme�no

Ovo niste znali! Hello Kitty nije mačka, nego devojčica!

Zbog njenog imena i samog izgleda, oduvek smo nekako bili sigurni da je jedna od najpoznatijih crtanih ikona Hello Kitty slatka mačkica. Međutim, istina je drugačija. Hello Kitty je zapravo devojčica!

Ovo niste znali! Hello Kitty nije mačka, nego devojčica!



Slatku Hello Kitty koja je ove godine proslavila 40. rođendan osmislila je stilistkinja Juko Šimicu još 1974. za japansku kompaniju Sanrio, a omiljeni lik mnogih devojčica širom sveta nikako nije mačka, nego zapravo devojčica.

"Hello Kitty nije mačka. Ona je crtani lik, mala devojčica, ali nikako mačka. Pa jeste li je ikada videli da hoda kao mačka, na sve četiri? Ona hoda i sedi kao čovek", ponosno je objasnila autorka knjige o slavnom crtanom liku, Kristin R. Jano.

Ni to nije sve, sledi još jedno iznenađenje!

Hello Kitty se ustvari zove Kitty White, otac joj je Džordž, a majka Meri, u horoskopu je škorpija i voli pitu od jabuka. Ima sestru bliznakinju, živi u predgrađu Londona i zauvek će pohađati treći razred osnovne škole... Sve to otkrila je Jano, koja kaže da bi do besvesti mogla navoditi još stvari o slatkoj devojčici, ali mnogima ona "nije ni važna".

A pogledajte i kako je slatka Hello Kitty odgovorila na ledeni izazov u okviru ALS Ice Bucket Challenge.



Autor: B.B.
Foto: Facebook/Hello Kitty

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>