Region

Svet

Fondacija Novaka Đokovića obnovila vrtić Galeb

Vrtić Galeb u Petrovcu na Mlavi juče je posle dva meseca radova svečano otvoren, a ukupna vrednost donacije koju je u potpunosti obezbedila Fondacija Novak Đoković iznosi 136.000 dolara.

Fondacija Novaka Đokovića obnovila vrtić Galeb



Reč je o prvom objektu za mališane koji je kompletno završen u okviru projekta pomoći poplavljenim predškolskim ustanovama. Sanacija je trajala dva meseca, a ukupna vrednost donacije, koju je u potpunosti obezbedila Fondacija našeg najboljeg tenisera i svetskog asa, iznosi 136.000 dolara.

U saopštenju se navodi da je pored građevinskih radova izvršena i sanacija mokrih čvorova ispred dečjih učionica, zamenjena instalacija i postavljena nova sanitarna oprema. Takođe, stare plafonjere su zamenjene novom led rasvetom, a kako bi bezbednost mališana bila na visokom nivou, svi radijatori su obloženi maskama. Stare trakaste zavese zamenjene su venecijanerima, a prilaz vrtiću popločan granitnom keramikom. Fasada vrtića je oprana, a na isturenim mestima, gde je bilo potrebe, i okrečena, pa će mališani uživati u novom prostoru.

Predsednik opštine Petrovac na Mlavi Radiša Dragojević, zahvalio se Fondaciji u ime svih sugrađana na razumevanju i pomoći koja je pružena u realizaciji projekta.

Pored ljudi dobre volje, koji su prepoznali trud koji Fondacija Novaka Đokovića ulaže u sanaciju šteta od poplava i donirali novac, firma JRJ je omogućila da police u dečjim učionicama budu ispunjene mnogobrojnom knjigama i bojankama i na taj način doprinese poboljšanju obrazovanja u našoj zemlji.

Autor: B.B.
Foto: novakdjokovicfoundation.org

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>