Region

Svet

Region

Turski film Pesma moje majke pobednik 20. Sarajevo film festivala

Turski film "Pesma moje majke", reditelja Erola Mintaša, najbolji je igrani film ovogodišnjeg 20. Sarajevo film festivala, koji je zvanično završen uručenjem nagrada.

Turski film Pesma moje majke pobednik 20. Sarajevo film festivala



Srce Sarajeva uručeno je rediteljima ovog ostvarenja na večerašnjoj svečanosti održanoj u Narodnom pozorištu Sarajevo, na kojoj je reditelj filma "Pesma moje majke" istakao da posvećuje nagradu svim majkama.

Glumac Fejaz Duman dobio je Srce Sarajeva za najboljeg glumca ovogodišnjeg SFF-a u filmu "Pesma moje majke", a glumica Mari Kitia Srce Sarajeva za najbolju glumicu u filmu "Neveste", dok je specijalna nagrada žirija dodijeljena filmu "Neveste" rediteljke Tinatin Kajrišvili.

Najbolji dokumentarni film je ostvarenje "Goli" rediteljke Tihe K. Gudac kojoj je takođe uručeno Srce Sarajeva, dok su specijalna priznanja u okviru programa za kratki film pripala ostvarenjima "Zaklon" i "Pogubljenje".

Srce Sarajeva za najbolji kratki film pripalo je filmu "Kokoš"rediteljke Une Gunjak.

Mirsad Purivatra, direktor SFF-a, dodelio je "Počasno Srce Sarajeva 2014." Danisu Tanoviću, nagradu za izvanredni doprinos filmskoj umetnosti i strastvenoj podršci razvoja Sarajevo Film Festivala (SFF), koja je ranije dodeljena Gaelu Garsiji Bernalu i Agnes B.

"Ja sam ovo jako dugo čekao. Najlepša stvar na svetu je uzvraćena ljubav, ja sam svoje srce dao SFF-u pre 20 godina, ko bi rekao da će se to srce vratiti. Hvala", rekao je Tanović.

Autor: B.B.
Izvor: Mondo.rs
Foto: sff.ba

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>