Lepota

Ljubav

Mali trikovi za vešto skrivanje podbratka

Mlitavi podbradak jedna je od neizbežnih posledica starenja ili možda povećane telesne težine. Zato smo vam pripremili nekoliko trikova kako malo da ga "ispeglate", odnosno vešto ga sakrijete pomoću šminke, frizure i odeće.

Mali trikovi za vešto skrivanje podbratka



1. ŠMINKA

Podbradak se može prekriti bronzerom. Odaberite bronzer nekoliko nijansi tamniji od pudera te ga debelom četkicom nanesite na područje uz donji rub vilice pa raspršite po gornjem delu vrata. Napraviće tamniju senku koja će podbradak staviti u drugi plan.

Rumenilom istaknite jagodice, a olovkom ili ajlajnerom i maskarom naglasite oči koje će tako izgledati puno veće i potpuno odvući pažnju od brade.

2. FRIZURA

Protiv podbratka se možete boriti i frizurom. Nikako nemojte šišati kosu u visini brade, a nije dobro niti ako je predugačka, jer obe frizure u prvi plan stavljaju neželjeni podbradak. Najbolja je srednja dužina kose. Idealna frizura je duži bob čiji krajevi se protežu ispod brade, pa sve do linije vrata, te u koso ošišani bob. Ako imate dugačku kosu, neka bude postepeno ošišana uz blage lokne zahvaljujući kojima brada neće biti u prvom planu.

3. ODEĆA I NAKIT

Zaboravite na košulje zakopčane do grla, koje vašu bradu i podbradak čine još naglašenijim. Birajte zato malo otvoreniji dekolte. Nikada ne nosite ogrlicu pripijenu uz vrat koja će vrat vizuelno prerezati na pola i samo još više naglasiti vaš podbradak.

4. PRAVILNO DRŽANJE

Ako se držite pogrbljeno i hodate spuštene brade, vaš će se podbradak kao i opuštena koža vrata, u trenu naći u prvom planu. Stoga, držite se uspravno, spustite ramena i ponosno podignite glavu.

Autor: B.B.
Izvor: Zadovoljna.hr
Foto: stockimages/FreeDigitalPhotos.net

Viber

Izvor: Svet Plus

Tagovi

Lifestyle

Povezane vesti:


>