Zdravlje

Ljubav

Tajna ravnog stomaka je u ovim stvarima

Svi znamo da je jedini način za postizanje ravnog stomaka redovno vežbanje u kombinaciji sa pravilnom ishranom. Ali, postoje sitnice o kojima malo ko priča, ali zapravo vam mogu dosta pomoći da ostvarite svoju dugogodišnju želju i imate ravan stomak na kome će vam mnogi pozavideti.

Tajna ravnog stomaka je u ovim stvarima



Postoje sitnice koje će vam pomoći da ostvarite željeni obim struka mnogo brže, evo u čemu je tajna:

1. Užinajte proteine

Nemojte preskakati užinu, najbolje bi bilo ako biste svoj raspored tako uskladili da budete u mogućnosti da svakog dana jedete obroke u isto vreme. Užinu jedite između 15 i 16 časova, i to proteine. Ovo je veoma bitno jer na taj način održavate nizak nivo šećera u krvi, koji kontroliše insulin, a upravao on je zaslužan za „taloženje” masnih nasloga na vašem stomačiću.

2. Pripremajte svoje obroke sami

Recite NE pekarama, marketima, prodavnicama „zdrave hrane”, restoranima brze i tradicionalne hrane. Svakog dana pripremajte sveže obroke za sebe. Nemojte da vam izgovri budu da nemate vremena, zavaravate se. Na internetu možete pronaći brojne brze, jednostavne i jeftine recepte, potrebno je samo malo volje. Naravano, kada budete spremali obroke koristite isključivo prirodne začine, bez aditiva, vegete i pojačivača arome.

3. Naučite da živite bez belog šećera, brašna, pirinča

Koristite spelitino, heljdino, ječmeno, ražano brašno. Šećer potpuno izbacite, a na izuzetke zaboravite. Nemojte sebe zavaravati da je smeđi đećer zdraviji. Okrenite leđa svakom obliku ove podmukle smrti. Izbegavajte pirinač, ako ste ga baš željni, koristite integralni.

4. Žvaćite, polako i dugo

Nemojte odmah gutati hranu, bez obzira koliko ste gladni. Pokušajte da što pre uvedete ovu naviku u svoj život, jer ćete izbeći nadutost, a i pre ćete se zasititi.

5. Započnite dan pametno

A to znači da preskočite kafu i cigarete, pogotovo masnu hranu, već na prazan stomak popijte čašu tople vode sa nekoliko kapi limuna. Svakog drugog dana popijte kašiku mešavine maslinovog ulja i limunovog soka.

Autor: J.B.
Izvor: Pressonline.rs
Foto: sattva/FreeDigitalPhotos.net

Viber

Izvor: Svet Plus

Tagovi

Lifestyle

Povezane vesti:


>