Ljubav

Style

Seka Aleksić u novom blogu poručuje: Pokazivanje emocija nije slabost, već put u lepši život! (Foto)

Seka Aleksić oduvek veliča ljubav i emocije, a o tome posebno govori u svojim blogovima koje objavljuje svake nedelje. I ovog puta ljubav je bila glavna tema, a pevačica vam poručuje, da pokazivanje emocija nije slabost, već put u bolji život.

Seka Aleksić u novom blogu poručuje: Pokazivanje emocija nije slabost, već put u lepši život! (Foto)


 
Fanovi poručili Seki Aleksić: Nisi više najlepša, sad si i najzgodnija! (Foto)
Seka Aleksić često pokazuje emocije, kako prema  suprugu Veljku i svojim najmilijima, tako i prema armiji fanova za koje je uvek tu i koje zaista neizmerno voli i poštuje. Novi blog koji nosi naziv  "Iskazivanje osećanja nije slabost, već put u lepši život!", upravo govori o tome, da se emocija ne treba stideti i uvek ih treba pokazati ljudima koji to zaslužuju.

Iskazivanje osećanja nije slabost, već put u lepši život!

Nista lepše od toga kada ti neko uzvrati poljubac, zagrljaj, stisak ruke, topao pogled, lepu reč... Prijateljski zagrljaj prenese toliko dobrih vibracija i pozitivne energije da je to teško rečima opisati. Da li ste primetili nekada dva brata koji se samo rukuju pri susretu? Ili možda prijatelja i prijateljicu koji jedva da prislone obraz uz obraz u poljube vazduh prilikom pozdrava? Ja se sa mojim bratom i dan-danas izgnjavim kad se vidimo, kao dok smo bili deca.

Pred susret sa nekim od prijatelja ruke mi se same šire i hvataju zamah za snažan zagrljaj. Majki se i sada uvučem u krilo kao da imam tri godine. Lepo mi je. A lepo je i njoj dok se smeška i kobajagi me kritikuje: "Ajde Svetlana, nisi mala. Teška si". Kaže "Ajde", a rukama me još više privlači ka sebi.



Primetila sam da se nekako danas ima sve više onih koji se ustručavaju da iskažu osećanja prema ljudima do kojih nam je stalo. Neki se možda ustručavaju, neki verovatno ne mogu da se oslobode utiska i posledica gorkih iskustava, pa nekoj novoj energiji ni ne daju priliku da ih pokrene i pomogne im da bez „duhova prošlosti“ krenu napred. Ja nemam problem sa tim, čak imam potrebu da neprestano budem u misiji ohrabrivanja i podsticanja da osećanja bez bojazni iskazujemo. Naravno, onima koji ih zaslužuju.

Naše misli nisu uvek stalne, čak su nekada hirovite pa ima situacija kada ne možemo reći da su baš potpuno pod našom kontrolom. Ali gestovi koje činimo i naša dela uvek su rezultat naše volje. Misli i emocije su deo nas i nešto najintimnije u nama i samo mi ih u potpunosti poznajemo. Problem nastaje kada ne smemo ili ne umemo da ih pokažemo drugima. Osećanja su veoma važan segment  našeg života i dalju mu boju.



U zavisnosti od toga koliko poznajemo sebe i sopstvena osećanja i na koji način ih pokazujemo u odnosu prema drugima, naš život će biti bolji ili lošiji, kvalitetniji ili manje kvalitetan. Zbog toga je bitno osloboditi se svih stega koje nas sputavaju da pokažemo naša osećanja. Jednako je bitno znati i umeti da osetimo i adekvatno pokažemo i ljutnju, i ljubav i tugu. I sve druge emocije koje osećamo. Iskazivanje osećanja nije slabost, već put u lepši život.

Obično ljudi koji imaju strah od iskazivanja emocija nisu svesni svog problema. Uopšte ne razmišljaju o tome, a mnoge od njih nikada nisu ni imale pravi i trajni emocionalni odnos sa nekim, bez obzira da li je reč o ljubavnom, prijateljskom… Čak su prilično hladni i kada je reč o rodbinskim odnosima. To nikako ne znači da ne umeju da vole, već imaju problem da to pokažu.  Obično za takve kažu da su nesigurni u sebe, stidljivi, preosetljivi na kritiku…



Nekada stid može biti maskiran, arogantnim ponašanjem i odbrambenom nadmenošću. Ako među ljudima koji nas okružuju i do kojih nam je stalo imamo takvih, onda bi trebalo da im pomognemo. Najpre da im ukažemo na problem, a onda i da učestvujemo aktivno u pronalaženju rešenja. Pomoći ćemo i njima i sebi, a i ostalima koji predstavljaju deo njihovog okruženja. Onda će naša misija da se širi poput zaraze, jer će posle izvesnog vremena i oni poželeti da učine isto, a rezultat i krajnji cilj je više pozitivnih vibracija koje nas sve okružuju. 

Ovo je još jedan blog Seke Aleksić koji je posvetila ljubavi i emocijama koje svi treba da negujem i težima ka njima. Kako biste pročitali sve ostale priče koje je objavila, posetite Sekin blog.

Autor: J.B.
Foto: Facebook/Seka Aleksic

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>