Zdravlje

Ljubav

Postanite ranoranilac u tri koraka

Ukoliko želite da postanete ranoranilac nije dovoljno samo da podesite svoj alarm, već morate i da promenite neke navike u svom svakodnevnom životu.

Postanite ranoranilac u tri koraka



Nekoliko jednostavnih sitnica koje možete sa lakoćom da obavite tokom dana dovoljne su da biste se budili na vreme. Evo koje su:

Napravite dobar ritam

Ako podestite sat da vas budi sat ranije, organizam će se šokirati. Zato se postupno navikavajte. Svaka dva dana pomerite ga za 10 minuta unazad, pa će buđenje biti znatno prijatnije za vas. ubrzo će se organizam priviknuti, ići ćete i ranije na spavanje.Tako ćete dugoročno izbalansirati vaš ritam spavanja.

Kafa samo prepodne

Kofein iz kafe ostaje u vašem organizmu dugo posle ispijene šoljice. Zato, da biste „očistili“ organizam i spremili se za spavanje, neka poslednja kafa bude do podne. Posle tog vremena pijte bilo šta drugo, ali izbegavajte kofein.

Vežbajte posle posla

Idealno vreme za vežbanje i rekreaciju je posle posla. Ako biste vežbali posle radnog dana, oko 17.30, vaša telesna temperatura bi se spustila na nivo idealan za spavanje, taman na vreme oko 20 časova.

Autor: J.B.
Izvor: Zenablic.rs
Foto: David Castillo Dominici/FreeDigitalPhotos.net

Viber

Izvor: Svet Plus

Tagovi

Lifestyle

Povezane vesti:


>