Ljubav

Style

Pet rečenica koje nikada ne smete da kažete muškarcu

Iskrenost u vezi je veoma važna, ali postoje neke stvari koje bi bilo pametnije sačuvati za sebe kako bi se izbegle nesuglasice sa partnerom. Naučite kada treba da zaćutite, kako ne biste upropastili vezu ili uništili samopouzdanje svom muškarcu.

Pet rečenica koje nikada ne smete da kažete muškarcu



Kao osnova svake kvalitetne ljubavne veze, iskrenost je veoma važna. Ali, to ne znači da baš svaku misao treba da podelite sa boljom polovinom.

Ne sviđaju mi se tvoji roditelji

Kako i u svakom drugom odnosu, u vezi treba znati kada nešto treba ostaviti za sebe. Posebno osetljivo pitanje je pitanje partnerovih roditelja i tu treba biti vrlo oprezan. Ako mu kažete da vam se ne sviđa njegova majka ili otac, to će samo stvoriti nepotrebnu tenziju između vas. Bračni terapeuti kažu da takve reči će samo povrediti partnera, pa zamislite kako bi bilo da je situacija obrnuta.

Moj bivši bi to ovako uradio

Sasvim je u redu podeliti sa partnerom neke stvari iz prošlosti, ali treba znati granicu. Partner ne treba da zna šta ste sve radili sa bivšim i nipošto se ne preporučuje da ih upoređujete. Time samo omalovažavate svoj odnos i svojoj boljoj polovini dajete do znanja da nije dovoljno dobra.

Nemoj, sama ću

Ne treba ti da pereš sudove ili raskloniš sto, uradiću to sama - ovakve i slične reči, iako naizgled deluju dobroćudno, zapravo stavljaju partnera u neprijatan položaj. Prema njemu se odnosite kao prema detetu i dajetu mu do znanja da ništa ne može da uradi kako treba. Ukoliko se kod muškarca ne javlja često potreba da vam pomogne, kad se javi, ćutite i uživajte.

Spavala sam sa toliko partnera

Broj seksualnih partnera sa kojima ste spavali pre ulaska u vezu najbolje je ne spominjati - upozoravaju bračni terapeuti. Razgovor o tome može uneti nemir u vezu, pa čak i naterati partnera da promeni mišljenje o vama. Sve to je najčešće posledica straha da će partner ispasti ili previše ili premalo iskusan na tom polju.

Bio bi lepši da si malo viši

Ćelavost, visina, dlakavost i slično su stvari na koje se ne može uticati i bolje ih je prećutati. Partner bi mogao da pomisli da želite da ga promenite, da vas ne privlači ili da nije dovoljno dobar za vas. Te reči mogle bi da mu zvuče kao kritika, pa ih zadržite za sebe.

Autor: J.B.
Izvor: Still
Foto: photostock/FreeDigitalPhotos.net

Viber

Izvor: Svet Plus

Tagovi

Lifestyle

Povezane vesti:


>