Region

Svet

Region

Kusturica snima u Rusiji!

U intervjuu za ruski magazin, slavni Kusturica je najavio da će otpočeti simanje za najnoviji film.

Kusturica snima u Rusiji!



Kako Emir kaže, reč je o mladom režiseru koji sticajem okolnosti upoznaje bogataša koji mu nudi finansiranje filma, ali samo ako mladić ubije bogataševu ženu. Mladića tada obuzima dilema kao i Raskoljnikov u "Zločinu i kazni" . Kusta još otkriva da će priča imati srećan kraj i niko neće biti ubijen.

O razlozima zašto se povukao iz žirija filmskog festivala u Antaliji govori u daljem takstu. naime, njega su mediji optužili da umanjuje broj poginulih u ratu koji se dogodio u Bosni i silovanju žena muslimanske veroispovesti.

"Ja nisam političar, nije moja dužnost da osuđujem genocid, ali jesam. Problem je što nisam osudio zločin u Bosni, već sav zločin koji je počinjen.", ističe Kusturica i dodaje da kao poznata ličnost sebe ne veliča tako, i kad god vidi nekog na popularnom "crvenom tepihu" dođe mu da postane član neke bande i da kamenuje svakog ko se nađe na istom.K
usturica je dobio izvinjenje od gradonačelnika Antalije  ali i pored toga domaćini nisu dozvolili da se oseća prijatno u takvoj atmosferi jer su dozvolili da dođe do ovakvog nesporazuma.

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>