Region

Svet

Region

Indijski začin na francuski način - filmska poslastica za gastronome (Foto)

Konačno je stigao dugoočekivani film "Indijski začin na francuski način" (Hundred  Foot Journey), jedno pravo gastronomsko-filmsko iznenađenje koje će vam probuditi sva čula nakon izlaska iz bioskopa.

Indijski začin na francuski način - filmska poslastica za gastronome (Foto)



Reditelj filma je Lejz Halstrom, a u filmu glume dobitnica Oskara Helen Miren, Om Puri i Šarlot Le Bon. Producenti su dobitnik Oskara Stiven Spilberg, kao i poznata voditeljka Opra Vinfri. Scenario je napisao Steven Najt, na temelju romana The Hundred-Foot Journey, čiji je autor Ričard More.

Film "Indijski začin na francuski način" obiluje ukusima, strašću i ljubavlju - prikaz je sukoba između dva sveta, dve kulture, ali i poriva jednog mladića da pronađe udobnost doma u svakom loncu, gde god se on nalazio.



U filmu "Indijski začin na francuski način" Hassan Kadam (Maniš Dajal) je kulinarsko čudo iz Indije, čija se porodica na čijem je čelu Papa (Om Puri) smestila u pitomo selo Saint-Antonin-Noble-Val na jugu Francuske. Šarmantno, pitoreskno i elegantno mesto idealno je za otvaranje indijskog restorana, Maison Mumbai - sve dok se ne umeša chef Le Saule Pleureur, klasičnog francuskog restorana koji vodi Madame Mallory (oskarom ovenčana Helen Miren).

Premijera filma je zakazana za septembar, a do tada vam donosimo ekskluzivne fotografije iz filma.



Autor: B.B.
Foto: Blitz Film&Video

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>