Region

Svet

Guča 2014: Saša Krstić prva truba Guče, zlato u rukama Gorana Rankovića!

Saša Krstić iz Zagužanja prva je truba i pobednik ovogodišnjeg sabora u Guči. Nagradu za najbolji orkestar dobio je onaj pod vođstvom Dejana Jevdića iz Užica, drugi je orkestar Srđana Azirovića, a treći su Timočani iz Knjaževca. Zlatna truba ovogodišnjeg sabora je Goran Ranković iz Guče.

Guča 2014: Saša Krstić prva truba Guče, zlato u rukama Gorana Rankovića!


 
Guča 2014: Ceca Ražnatović posvetila Pile stradaloj Tijani Jurić i rasplakala publiku (Video)
Druga truba po odluci stručnog žirija je Bojan Krstić, a treća Siniša Stanković. Nagradu za najbolje odsvirano kolo dobio je Marko Gligorijević, a za najbolje odsviranu pesmu Srđan Azirović, dok je priznanje za najizvornije muziciranje pripalo orkestru Ivana Jovanovića iz Užica.

Inače, trubački događaj Guče, što se zarade tiče, bio je u kafani u centru varoši u petak po podne, kad su gosti iskitili trubače sa po 50 evra! Sakupilo se pola sela da to vidi. Gledali su i drugi trubači sa ulice i gutali knedle dok su zavideli kolegama.

Ipak, muzičari uglavnom nisi bili zadovoljni bakšišom. "Sedimo, gledamo prasiće, ali... Slabo ove godine u Guči daju ljudi, po 100 ili 200 dinara, novčanicu od 50 evra, evo već je kraj Sabora, još nismo videli", žali se muzičar iz orkestra Južne trube iz Surdulice.

Autor: M.P.
Izvor: Kurir-info.rs
Foto: Zoran Šaponjić

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>