Ljubav

Style

Šta je dobar poljubac i koliko se dobro ljubite? Saznajte odmah

Poljupci su sastavni deo svake emotivne veze, a baš poput seksa, mogu nas opustiti i pomoći nam da se rešimo napetosti i neraspoloženja.

Šta je dobar poljubac i koliko se dobro ljubite? Saznajte odmah



Osim nekih zdravstvenih beneficija, mnogobrojna istraživanja su do sada pokazala da poljupci mogu pokrenuti buduću vezu u dobrom smeru ili je osuditi na propast. Tako je jedno istraživanje profesora psihologije Gordona Gallupa pokazalo da je čak 66 odsto žena i 59 odsto muškaraca raskinulo vezu jer se partneri nisu dobro ljubili. Neka su druga istraživanja pak utvrdila da mnogi ljudi puno bolje pamte prvi poljubac, nego što pamte prvi seks.

Ako vas zanima u koju kategoriju spadate i treba li nešto da menjate u ovom jedinstvenom umeću, pročitajte kakvi sve poljupci nisu dobrodošli i moguće je da zbog njih ne dobijate šansu za idući sastanak. Stručnjak za odnose i veze, i govor tela, Katia Loisel, opisala je koji su to loši poljupci i šta treba promeniti.

(Pre)mokar poljubac

Kako objasniti neuredan poljubac, a da se izbegne reč slina? Pa, nikako. Dakle, neuredan poljubac odnosi se na ljude koji u zanosu nisu svesni da unose previše "tečnosti". Zamislite samo kako se oseća druga osoba u tom trenutku i sigurno je da će ovaj poljubac presuditi sledećem sastanku.

Crknuta riba

Sigurno vam je poznat izraz da se neko ljubi kao crknuta riba. Zapravo se radi o tome da je to vrlo jednoličan način na koji se neko ljubi. A druga strana bi to mogla shvatiti kao da je užasno dosadna pa se osoba pored nje uopšte ne trudi. Čak i ako nemate previše iskustva s poljupcima, probajte da ostavite utisak da se trudite.

Jezik van kontrole

Ne, ne i ne! Zar zaista mislite da će nekome biti ugodno ako u grlu konstantno oseća pokrete tuđeg jezika? Odmah se zaustavite i obuzdajte.

Reptilski pokreti

Mnogi se zanesu kada ih ponesu strasti, ali i dalje ne znaju šta s jezikom pa njihovi poljupci izgledaju kao mahanje repom nekog velikog reptila. Polako, ne treba da ubadate jezikom. Iako su neka istraživanja pokazala da muškarci više vole poljupce jezikom od lepših polovina, retko koji će se složiti da stalno mora imati glavnu ulogu.

Problem s kontrolom

Intenzivni i strastveni poljupci u filmskim scenama uvek izgledaju fantastično, ali zato i jesu izvodljivi samo u filmovima. Zaboravljate da je sve to namešteno i ako budete forsirali svoj način, osoba s druge strane pitaće se šta je s onim da je za dobar poljubac potrebno dvoje.

Autor: B.B.
Izvor: Tportal.hr
Foto: imagerymajestic/FreeDigitalPhotos.net

Viber

Izvor: Svet Plus

Tagovi

Lifestyle

Povezane vesti:


>