Region

Svet

Region

Tonči Huljić snima dugometražni film s Brankom Đurićem

Nakon što je njegov biografski film dobio nagradu publike, Tonči Huljić (52) će s bosanskim glumcem Brankom Đurićem, sledeće godine početi snimanje crnohumorističke nadrealne drame.

Tonči Huljić snima dugometražni film s Brankom Đurićem



Na završenom Starigrad Paklenica Film festivalu u Hrvatskoj pobedu u kategoriji muzičkog dokumentarnog filma odneo je autobiografski film o Tončiju Huljiću.

"U muzici više nemam takvih izazova. I zato sam tokom projekcije bio jako nervozan. Ideja za autobiografski film "Tonetov život ili Bog, lavur, iće i piće" je bila moja, a režirao ga je Mario Grabovac. I moram reći da već dugo nisam bio tako srećan kad sam čuo da smo pobedili", kaže Tonči Huljić za hrvatski "24 sata".

Polučasovni humoristički film biće uvod na koncertima s njegovim bendom Madre Badessa, ali muzika Tončija sve manje zanima. Kako je najavio, okreće se filmu i pozorištu.

"S ovim filmom idem i na Sarajevo Film Festival, a pripremam i dva nova velika projekta. Prema mojoj ideji i tekstu Ivice Ivaniševića, Mario Grabovac režiraće pozorišnu predstavu "Messi". No imam i veće ambicije kad je reč o kinematografiji. S Brankom Đurićem Đurom, kao rediteljem i scenaristom, pripremam dugometražni igrani film "Uklesano u snove"", kaže Huljić. To će biti crnohumoristička nadrealna drama, a snimanje filma trebalo bi da počne 2015. godine.

Autor: B.B.
Izvor: 24sata.hr
Foto: Facebook/Tonci Huljic & Madre Badessa (Official)

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>