Region

Svet

Region

"Šišanje" najgledaniji film u domaćim bioskopima

Od dana premijere do danas, film „Šišanje“, reditelja Stevana Filipovića postao najgledaniji film u domaćim bioskopima. koga je do sada videlo čak 30.000 gledalaca.



Ovo je rezultat prikazivanja u pet beogradskih bioskopa Tuckwood Cineplex, Ster City Cinemas, Kolosej multiplex, Dom sindikata i Roda Cineplex u kojima se od premijere film daje, kao i u Ster Cinema u Podgorici.

Ideja za film nastala još krajem 2006, a scenario napisan 2007. godine. Iskreno i ozbiljno bavljenje jednom od najvažnijih i najaktuelnijih tema, učinile su da film "Šišanje", posebno posle događaja 10. i 12. oktobra, postane neka vrsta hronike sadašnjosti.

„Jako mi je drago što je Šišanje za tako kratko vreme postalo najgledaniji srpski film ove godine. To pokazuje da je uspela naša namera da pravimo komunikativan, moderan film, prvenstveno namenjen publici i bioskopima. Stravične eksplozije nasilja na ulicama Beograda i u Đenovi su još jedan dokaz koliko je ovom društvu potreban ozbiljan razgovor na sve one teme o kojima „Šišanje“ govori“ prokomentarisao je Filipović.

„Žao mi je što nas poslednji događaji čine još aktuelnijim. Nadam se da ćemo se svi zamisliti i nad njima i nad filmom i da će se stvari početi popravljati. Znam da me niko ne pita, ali čini mi se da bi bilo logično odložiti derbi na neko vreme i prvo smiriti situaciju, regulisati otvorena pitanja u vezi sa organizacijama tako rizičnih sportskih priredbi i delovanjem huliganskih grupa, pa onda organizovati derbi na koji će moći doći svi koji vole fudbal. Ja sam u toj grupi“, rekao je Branislav jević, producent i saradnik na priči filma „Šišanje“.

Činjenica da se film bavi temom koja je regionalni pa i globalni problem stavila je "Šišanje" u žižu interesovanja ljubitelja filma i medija u regionu. Jedan od najpoznatijih filmskih kritičara Hrvatske Nenad Polimac dao je u Jutarnjem listu svoje viđenje filma.

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>