Lepota

Ljubav

Kako da što duže sačuvate preplanuli ten?

Jedan od glavnih problema kada se leto završi jeste što boja koju smo dobili sunčanjem polako počne da spada. Tu je i takozvano "ljuštenje" koje je neizbežno ako ste previše preplanuli, ali postoje načini da svoj preplanuli ten duže zadržite.

Kako da što duže sačuvate preplanuli ten?



Da biste dobili praplanulu boju, pre svega, neophodno je napraviti dobru bazu – napravite kvalitetan piling tela kojim ćete odstraniti sve mrtve ćelije kože. Koža će zato lakše i brže potamneti, a duže ćete zadržati boju. Naravno, vodite računa i o tome da se zaštitite visokim faktorom kako ne biste dobili opekotine.

Kožu nakon sunčanja treba dodatno zaštiti kremom za posle sunčanja, a na preporučuje se i nega kupkom na svakih par dana u koju ćete dodati maslinovo ulje ili ulje od kokosa. Izbegavajte jake sapune kako tokom pranja ili tuširanja ne biste uklonili boju s tela.

Nakon što izađete iz mora, nemojte se jako trljati frotirskim peškirom - pustite da vas osuši sunce, a učinak možete pojačati tako što ćete na mokru kožu naneti dečije ulje za telo.

Za kraj, jedite hranu punu karotenoida – šargarepu, paradajz, papriku, dinje, breskve i ostalu hranu narandžaste i zelene boje.

Autor: M.P.
Izvor: metro-portal.hr
Foto: Serge Bertasius Photography/FreeDigitalPhotos.net

Viber

Izvor: Svet Plus

Tagovi

Lifestyle

Povezane vesti:


>