Region

Svet

Novak Đoković: Tragedija je zakopala sve ratne sekire

Najbolji svetski teniser Novak Đoković izjavio je da je srećan zbog privilegije koju je imao da tokom majskih poplava pokrene talas podrške iz celog sveta, koja se pretvorila u konkretnu pomoć i "zakopala ratne sekire" u regionu.

Novak Đoković: Tragedija je zakopala sve ratne sekire


 
Novak Đoković iskreno: Tenis mi više nije na prvom mestu! (Video)
Đoković je u intervjuu televiziji BHT1 izjavio da mu je ispunilo srce i dodatno ga motivisalo kada je primetio da su u regionu, u kojem je nedavno besneo rat, u tim trenucima "zakopane sve sekire" i na površinu je isplivala ljudska solidarnost.

 
Novak Đoković u teniskom okršaju sa članom grupe One Direction! (Foto)
Kako je prenela agencija Fena, Đoković je svoju humanost u velikoj prirodnoj tragediji koja je pogodila njegovu zemlju Srbiju, kao i susedne BiH i Hrvatsku, skromno komentarisao.

Za njegovo animiranje svetskih medija u trenutku poplava, koji dotad nisu izveštavali o nemiloj situaciji, kao i za druge aktivnosti u pomoći postradalima u Srbiji, BiH i Hrvatskoj, Đoković kaže da "nije učinio ništa posebno".

Na pitanje da li ima prijateljstva između Nadala, Federera i njega, Đoković je odgovorio da se vrlo poštuju i da to daje pozitivnu poruku o njihovom sportu. "Imali smo naravno faze gde je rivalstvo između nas imalo određenu eskalaciju u nekom periodu i onda postoje faze gde možda ne pričamo jedan sa drugim ili trećim neko vreme, ali generalno vrlo korektan odnos, poštovanje, uvažavanje", istakao je, između ostalog, najbolji teniser.

Autor: B.B.
Izvor: Tanjug.rs
Foto: Ilustracija Facebook/Novak Djokovic

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>