Ostalo

Sme�no

Koka-kola priznala grešku: Hoćete li i dalje da je pijete?

Koka-kola odavno važi za napitak koji nije nimalo zdrav, ali to ne sprečava ovu multimilionersku kompaniju da nastavi sa proizvodnjom i marketingom, jer upravo prodajom ovih proizvoda neko zarađuje velike količine novca.

Koka-kola priznala grešku: Hoćete li i dalje da je pijete?



Predsednik Koka-kole za Severnu Ameriku konačno je otkrio neke detalje koji će vas naterati da se zapitate da li i dalje želite da konzumirate čuveni napitak. Naime, on kaže da jedna limenka ovog soka (0,33l) sadrži čak šest kocki šećera.

Sendi Daglas koji za ovu kompaniju radi već 26 godina kaže da i sam sebe često sprečava da konzumira Koka-kolu, ali ga to ne sprečava da podstiče druge ljude da je kupuju i piju. Inače, pre godinu dana i evropski čelnik Džejms Kuinsi takođe je priznao da Koka-kola izaziva gojaznost i da zaista nije zdrav napitak.

"Moramo se potruditi da i sami doprenesemo napretku. Decenijama unosimo više kalorija nego što trošimo i zato ističemo podatke o kalorijama na ambalaži i u reklamama", izjavio je Džejms koji naglašava da je "Koka-kola" odlučila da odbaci svoj imidž krivca za gojaznost u Americi.

Autor: M.P.
Foto: Facebook/Coca-cola

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>