Svet

Region

Činjenice o seriji Prijatelji koje niste znali: Zašto su Rejčel i Ros bili u vezi? Znate li čiji je veliki beli pas?

Postoje stvari o seriji "Prijatelji" koje mnogi od nas ne znaju, a koje su sad otkrivene. Ništa tu nije previše dramatično, ali je svakako zanimljivo saznati detalje o nastajanju serije, posebno one iz privatnih života glumaca koji su uticali i na sam scenario.

Činjenice o seriji Prijatelji koje niste znali: Zašto su Rejčel i Ros bili u vezi? Znate li čiji je veliki beli pas?



- Prema originalnom scenariju, trebalo je da Monika bude u vezi sa Džoijem.

- Jedna epizoda "Prijatelja" snimala se oko pet sati.

- Veliki, beli, keramički pas koji je u seriji Džoijev i Čendlerov zapravo pripada glumici Dženifer Aniston koja ga je dobila neposredno pred početak snimanja od svojih prijatelja, a oni su joj ovim poklonom poželeli sreću sa novom serijom.

- Serija je u početku trebalo da se zove "Insomnia cafe", ime je onda promenjeno u "Friends like us", zatim u "Six of One", a tek na kraju dobila je ime "Friends".

- U prvoj sezoni nije bilo sigurno da će "Prijatelji" postati jedna od najpopularnijih serija ikada snimljenih. Glumci su tada dobijali 22.000 dolara po epizodi, a 1997. godine zajedno su tražili povišicu na 100.000 dolara. Do kraja snimanja i poslednje sezone, svako od njih dobijao je po milion dolara za svaku snimljenu epizodu.

- Kortni Koks u seriji glumi Rosovu mlađu sestru, ali je zapravo starija od Dejvida Švimera. Kada je serija tek počinjala, u prvoj epizodi Monika nije mogla da se seti momka sa kojim je spavala, a pošto su se producenti zabrinuli da bi zbog toga publika mogla da je manje zavoli, podelili su upitnik u kome je publika ipak odlučila da scenario ne treba menjati.

- Veza između Ros i Rejčel nije planirana na početku. Kasnije je pretvorena u centralnu romansu ove serije i to zbog hemije koja se pojavila između Dženifer Aniston i Dejvida Švimera.

- Ideja da Lisa Kudrou, odnosno Fibi Bufe bude surogat majka svom bratu i snaji i pritom nosi trojke napisana je naknadno, jer je Lisa u trenutku snimanja bila trudna.

- Brus Vilis se pojavljuje u ovoj seriji samo zato što je izgubio opkladu od Metjua Perija. Naime, Vilis nije verovao da će film "The Whole Nine Yards" biti hit u bioskopima tokom prvog vikenda emitovanja i zbog njihovog zajedničkog filma izgubio je opkladu od Metjua. Pare koje je dobio snimanjem serije dao je u dobrotvorne svrhe.

- Fibi i Čendler su prema prvobitnom scenariju i ideji bili samo sporedni likovi u seriji.

- U početku su producenti želeli da Kortni Koks glumi Rejčel, ali je ona zatražila ulogu Monike. Inače, Monika i Fibi su jedini likovi koji se do kraja serije nijednom nisu poljubili.

 - Džoi u početku nije bio zamišljen kao glup momak, ali je sam Met Le Blank to predložio. Sa druge strane, Lisa Kudrou je čitajući scenario prvi put pretpostavila da je Čendlerov lik zapravo gej.

- U jednoj od epizoda, Rejčel je tražila sveštenika za Moniku i Čendlera i tada našla pravoslavnog grčkog sveštenika koji je odlazio sa venčanja Anastasakis-Papasifakis. Inače, Anastasakis je porodično ime Dženifer Aniston.

- Dve godine pre emitovanja prve epizode "Prijatelja" Lisa Kudrou glumila je Ursulu Bufe u seriji "Mad About You". Odlučeno je da se Fibi napravi kao njena bliznakinja da bi serije mogle da se ukrste. Inače, ulogu Fibi Bufe pre toga je odbila Elen Dedženeris.

- Kada su "Prijatelji" završeni svaki član ekipe dobio je po jedan deo trotoara ispred kafića u kome je snimljena skoro svaka epizoda. I, kada je sve završeno Dženifer Aniston i njen tadašnji suprug Bred Pit napravili su proslavu na kojoj su služili vino koje je producent Kevin Brajt čuvao još od početka snimanja prve sezone.

Autor: M.P.
Foto: ScreenShot Youtube

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>