Svet

Region

Top 10 najplaćenijih holivudskih zvezda (Foto)

Američki magazin Forbs objavio je već tradicionalnu godišnju listu najplaćenijih glumica i glumaca u Holivudu u 2014. godini, a prvo mesto na listi glumica zauzela je Sandra Bulok (50), sa zaradom od čak 51 milion dolara.

Top 10 najplaćenijih holivudskih zvezda (Foto)



Na listi najplaćenijih glumaca našao se Robert Dauni Džunior, a kao i svake godine statistika je pokazala da žene zarađuju manje od muškaraca. Tako je top 10 najplaćenijih holivudskih glumaca zaradilo unazad 12 meseci ukupno 419 miliona dolara, dok je 10 najplaćenijih glumica inkasiralo ukupno  226 miliona dolara, navodi Tanjug.rs.

Forbs je listu sastavio podrobnom pretragom i do konačnih rezultata došao iz razgovora sa agentima, producentima, advokatima i drugim stručnjacima. U ukupnu zaradu glumaca je uključena i filmska industrija i reklamna kampanja.

Sandra Bulok sa zaradom od 51 milion dolara

Sandra Bulok je prva na ovogodišnjoj Forbs listi i to zahvaljujući filmu "Gravitacija" u kojem joj je partner Džordž Kluni. Ova svemirska epopeja Alfonsa Kuarona zaradila je preko 700 miliona dolara i osvojila sedam Oskara. Sandra je već pri potpisivanju ugovora znala da će imati visok procenat zarade od filma, a do sada je dobila avans od 20 miliona, dok je uskoro čeka uplata od još 50 miliona dolara.



Dženifer Lorens sa zaradom od 34 miliona dolara

Dženifer Lorens je na drugom mestu Forbsove liste za 2014. Za ulogu u prvom filmu "Igre gladi" zaradila je svega milion dolara, ali je u međuvremenu potpisala daleko unosniji ugovor, a bila je i junakinja još jednog uspešnog ostvarenja - "Iks-Men", tako da je za proteklih dvanaest meseci zaradila 34 miliona dolara.



Dženifer Aniston sa zaradom od 31 milion dolara

Iza Lorensove je Dženifer Aniston, ove godine na trećem mestu, koja je igrala u filmovima "Mi smo Milerovi" i "Život kriminalca".



Gvinet Paltrou sa zaradom od 19 miliona dolara

Na četvrtom mestu je Gvinet Paltrou, koja je imala zapaženu ulogu prošle godine u nastavku filmske priče "Čovek od čelika", a to joj je ujedno bio i najhveći prihod.



Anđelina Džoli je sa prošlogodišnjeg prvog mesta pala na peto, a deli ga sa koleginicom Kameron Dijaz, sa zaradama od po 18 miliona dolara.

Ovo je konačna Forbsova 10 najplaćenijih glumica Holivuda:

1. Sandra Bulok - 51 milion dolara
2. Dženifer Lorens - 34 miliona dolara
3. Dženifer Aniston - 31 miliona dolara
4. Gvinet Paltrou - 19 miliona dolara
5. Anđelina Džoli - 18 miliona dolara
5. Kameron Dijaz - 18 miliona dolara
7. Skarlet Johanson - 17 miliona dolara
8. Ejmi Adams - 13 miliona dolara
8. Natali Portman - 13 miliona dolara
10. Kristen Stjuart - 12 miliona dolara

Autor: B.B.
Foto: Guliver/Getty Images

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>