Svet

Region

Najplaćenije glumice Holivuda - na prvom mestu Sandra Bulok sa zaradom od preko 50 miliona dolara

Američki magazin "Forbs" objavio je listu najplaćenijih holivudskih glumica za ovu godinu, a na prvom mestu našla se Sandra Bulok koja godišnje zaradi čak 51 milion dolara, dok su na drugom i trećem mestu Dženifer Lorens i Dženifer Aniston.

Najplaćenije glumice Holivuda - na prvom mestu Sandra Bulok sa zaradom od preko 50 miliona dolara


 
Znate li ko je najplaćeniji glumac Holivuda drugu godinu za redom?
Samo dve nedelje nakon što je "Forbs" objavio listu najplaćenijih glumaca, gde se na prvom mestu našao Robert Dauni Džunior, objavljena je i lista glumica, kao i njihovih zarada. Kao i svake godine i ovog puta vidi se poprilična razlika u zaradama glumaca i glumica i žene i dalje zarađuju mnogo manje, a kada se sabere sva zarada muškaraca ona je duplo veća od zarade žena, odnosno 419 miliona, prema 226 miliona dolara.

Ipak, na prvom mestu kada je ženska lista u pitanju našla se Sandra Bulok sa 51 milionom dolara, a sve to zahvaljujući filmu "Gravitacija" koji je osvojio sedam Oskara i zaradio preko 700 miliona dolara. Sandra je potpisala ugovor sa filmskom kućom zahvaljujući kome dobija poveći procenat od ovog filma, i pored avansa od 20 miliona dolara, može se očekivati i dodatnih 50 miliona.

Na drugom mestu našla se Dženifer Lorens. Iako je imala "peh" i u filmu "Igre gladi" zaradila samo jedan milion, kasnije se priključila glumačkoj ekipi u filmu "Iks Men" zahvaljujući kome je došla do zarade od 34 miliona dolara. Odmah iza Lorensova, nalazi se Dženifer Aniston sa 31 milionom, a u nastavku su Gvinet Paltrou, Anđelina Džoli, Kameron Dijaz, Skarlet Johanson, Ejmi Adams, Natali Portman i Kristen Stjuart.

Autor: M.P.
Foto: Facebook/Sandra Bullock/Jennifer Lawrence

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>