Region

Svet

Guča 2014: Poznati orkestar Dejana Ilića se neće takmičiti na Saboru trubača! (Foto)

Na Saboru trubača u Guči 2014 koji će se održati od 6. do 10. avgusta, ni ove godine se neće takmičiti poznati orkestar Dejana Ilića.

Guča 2014: Poznati orkestar Dejana Ilića se neće takmičiti na Saboru trubača! (Foto)


 
Guča 2014: Miroslav Ilić i Ceca Ražnatović na Saboru trubača u Guči
Dejan Ilić odustao je od takmičenja na Saboru trubača u Guči, jer iza sebe ima veoma uspešnu karijeru i nema potrebe bilo kome da se dokazuje:

"Odlučio sam da se ne takmičim, nisam išao ni na poredtakmičenju u Surdulici.  Ja imam karijeru i bez Guče. Svirao sam u celoj Evropi i iza sebe imam tri cd-a koja su skoro najslušanija od svih trubača. Dva su izdata za PGP i jedan za Siti rekords", kaže Dejan.

          

"Radimo punom parom, ne treba nam takmičenje i onako nema nikakve perspektive od nagrade. Nedavno smo svirali u Ljubljani, imamo puno publike u Sloveniji i oni mnogo vole trubu. Početkom jula nastupili smo i u Parizu i Rambujeu. Volim Guču, ljubitelj sam trube i otići ću na jedan dan, ali mi je žao što se sve promenilo. Postalo je mnogo komercijalno i sve liči na neki vašar, a ne na sabor umetnosti trube", priča ogorčeno Dejan koji smatra da mu je bolje da svira svojim fanovima i ljubiteljima trube po Evropi, nego da udovoljava malom broju članova žirija u Guči.



"Guča nije kao što je bila ranije, prošle godine sam imao promociju balkanske trube, a ove godine ne želim da se pojavim. Bolje mi je da sviram ljubiteljima mojim fanovima i da radimo dobre nastupe po Evropi i regionu nego da tri ili četri člana žirija zadovoljim svojim nastupom", zaključio je ovaj mladi umetnik koji se priprema za brojne nastupe koje ga zajedno sa svojim orkestrom očekuju do kraja ove godine.

Autor: J.B.
Foto: Svet Plus

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>