Ostalo

Sme�no

Stroga pravila u svetu mašte: Ove stvari moraju poštovati zaposleni u Diznilendu

Premda se na prvu loptu čini kao posao iz snova, nije lako raditi u Diznilendu. Neke od strogih pravila koje zaposleni moraju poštovati predstavićemo vam putem ovog članka.

Stroga pravila u svetu mašte: Ove stvari moraju poštovati zaposleni u Diznilendu



Ne postoji "ne znam"

Ako zaustavite radnika Disnilenda (Disney World) i nešto ga pitate, nikad vam neće reći da ne zna odgovor (čak ni kada ga stvarno ne zna), jer mu je to zabranjeno. U slučaju da vam on ne može dati odgovor, nazvaće nekoga ko može.

Gluma nikad ne prestaje

Glumci u Diznilendu ne smeju prestati da glume svoj lik dok god su kostimirani. Svaki lik ima svoj glas, interese, ličnost i priču, a glumci se moraju pretvarati da ne znaju ništa drugo osim onoga što njihov lik zna. Štaviše, svaki od glumaca završava trening potpisivanja autograma jer svaki lik ima svoj način na koji to radi.

Nema pokazivanja prstom

Pokazivanjem prstom se i inače smatra nepristojnim, no to nije jedini razlog zašto radnicima Diznilenda nije dozvoljeno da koriste samo jedan prst. Pokazivanje sa dva prsta navodno je uvedeno kako bi ga deca lakše videla.

Smeće

Svi zaposleni u Diznilendu moraju podići smeće kad god ga vide. No ne smeju se samo sagnuti i podići ga, već to moraju učiniti elegantno, u jednom gracioznom pokretu.

Visina

Možda mislite da izgled glumca nije važan za zaposlene u Diznilendu koji su celo vreme kostimirani? Varate se. Glumci moraju biti određene visine. Na primer, sve princeze su visoke između 162 i 173 centimetra.

Tetovaže i pirsing

Ne možete postati radnik Diznilenda ako imate tetovažu ili pirsing. Naravno, ne možete se ni tetovirati ili npraviti pirsing jednom kad postanete zaposleni. To se ne poklapa s pravilima na službenoj stranici Diznilenda, na kojoj piše da su tetovaže dozvoljene pod uslovom da su uvek pokrivene tokom rada.

Diznijevski izgled

Svi radnici Diznilenda moraju imati čiste nokte određene dužine, a sve radnice moraju imati klasičnu frizuru koja se lako održava. Muškarci moraju imati simetričnu frizuru koja ne pokriva nijedan deo uši te ne sme da prelazi preko ruba okovratnika.

Nema korišćenja društvenih mreža

Radnicima Diznilenda nije dozvoljeno da koriste društvene mreže dok rade niti im je dozvoljeno da pričaju o svom poslu van radnog vremena.

Fino ponašanje

Svaka fabrika ima svoja specifična pravila ponašanja. Radnici Diznilenda nikad se ne smeju mrštiti, uvek se moraju držati uspravno te ne smeju koristiti mobilne telefone dok rade.

Autor: B.B.
Izvor: tportal.hr
Foto: Facebook/Walt Disney World

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>