Zdravlje

Ljubav

Jednostavni načini da započnete dan veseli i raspoloženi

Poznato je da vam dan počinje onako kako se probudite. Mnogi ljudi prilikom samog ustajanja iz kreveta, naprave neke greške koje mogu da im unište ceo predstojeći dan.

Jednostavni načini da započnete dan veseli i raspoloženi



Postoje jednostavni načini koji će vam pomoći da započnete dan veseli i raspoloženi, evo koji su:

1. Mentalno raščlanite svoje obaveze
 
Imate rok za izvršenje nekog projekta? Nadate se da ćete danas biti uspešni na sastanku? Razmišljajte o tome čim se probudite, jer istraživanja pokazuju da postavljanje ciljeva za ostatak dana čini čuda po raspoloženje. Ne samo što ćete mentalno popisati sve obaveze, nego ćete se osećati i puni energije i elana. Nije loše za početak dana...

2. setite se zbog čega ste sve zahvalni
 
Nije tajna da zahvalnost ima veliki uticaj na sreću. Zato, sledeći put kada se probudite setite se zašto ste sve zahvalni. Ne samo da ćete raspoloženo ustati iz kreveta, već ćete smanjiti stres pre odlaska na posao. Život je pun problema koje je potrebno rešiti i često smo pod stresom, a zahvalnost raspršuje stres kao balon od sapunice.

3. Vizualizujte svoje voljene
 
Ako se probudite mrzovoljni, setite se voljenih ljudi. U jednoj studiji otkriveno je da ako razmišljate na dragu osobu, bila to vaša majka ili partner, osećaćete se bolje i oslobodićete se negativnih misli. Takođe, otkriveno je da razmišljanje o lepim uspomenama koje imate sa tim ljudima mogu pozitivno da utiču na vas bar mesec dana unapred. Dakle, lepe uspomene = lepe misli i osećanja.

4. Ne razmišljajte ni o čemu
 
Kada ste poslednji put uživali u potpunoj tišini? Ako ne umete da se povežete sa tišinom, morate da naučite da se fokusirate. Ovo je vrlo terapeutski način da započnete dan. Ako vam deluje da ne možete da sedie u tišini, jer morate da nahranite decu ili vaš muž voli da gleda jutarnji program, probajte da sedite sa njima, ali u tišini. Zato, počnite već od jutra da se pripremate za osvajanje dana tako što ćete izdvojiti nekoliko trenutaka u tišini samo za sebe.

Autor: J.B.
Izvor: Zenablic.rs
Foto: marin/FreeDigitalPhotos.net

Viber

Izvor: Svet Plus

Tagovi

Lifestyle

Povezane vesti:


>