Ostalo

Sme�no

Pirati pobedili? Britanci više neće goniti ljude koji ilegalno skidaju igre, muziku i filmove!

Britanska vlada odlučila je da od 2015. godine neće više krivično goniti ljude koji sa interneta preuzimaju piratizovane video igre, filmove i muziku. Prema njihovom zaključku, ne postoji nikakav efikasan način da se ovaj vid kršenja zakona zaustavi

Pirati pobedili? Britanci više neće goniti ljude koji ilegalno skidaju igre, muziku i filmove!



Umesto toga piratima će biti poslata četiri pisma u kojima stoji da su njihove akcije ilegalne, ali ništa neće biti preduzeto. Ranije kazne podrazumevale su da se piratima ukine internet konekcija i da se njihovo ime nađe na posebnom spisku, ali britanska vlada sad shvata da je mnogo bolje raditi na edukaciji ljudi i podizanju svesti o tome koliko je bitno plaćati za softver.

Više puta je dokazano da su upravo pirati ti koji više novca izdvajaju za kupovinu legalnog sadržaja, dobrim delom jer im se dopada ono što su prethodno ilegalno nabavili. Rekli bismo da se situacija popravlja i u našim krajevima, najviše zahvaljujući rasprodajama na Steamu, ali i mogućnostima da se igre za konzole relativno jeftino nabavljaju putem onlajn prodavnica, piše ScreenFun.

Autor: J.B.
Izvor: Mondo.rs
Foto: renjith krishnan/FreeDigitalPhotos.net

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>