Svet

Region

Sve što niste znali o kvartetu Il Divo koji nastupa u Beogradu 24. septembra

Popularni kvartet IL DIVO nedavno je uspešno završio prvi deo svoje svetske turneje pod nazivom "A Musical Affair" na kojoj promovišu novi album prepun pesama iz mjuzikala. Prvi deo turneje završen je veličanstvenim koncertom u Škotskoj, a nastupom u Norveškoj, 5. septembra započinju drugi deo evropske turneje u okviru koje će 24.09. nastupiti i u Kombank Areni.

Sve što niste znali o kvartetu Il Divo koji nastupa u Beogradu 24. septembraOvi momci su već dva puta osvajali srca brojnih obožavateljki u Srbiji, a sada će obradovati muški deo publike ali i najmlađe, jer kao specijalnu gošću na koncert u Beogradu, dovode pevačicu Leu Salongu, zvezdu brodvejske scena i glas Diznijevih princeza. Il Divo je prva i najuspešnija klasično-pop grupa koja uspešno kombinuje različite muzičke stilove i koju je osnovao slavni producent Sajmon Kauel, zaslužan za programe kao što su X Factor, Britain’s Got Talent, American Idol i dr.Ono što niste znali o Il Divu:

Sajmon Kauel je tragao dve godine za savršenom četvorkom organizujući veliki broj audicija od 2001. do 2003. Da bi došao do savršene četvorke koju čine španski bariton Carlos Marin, dvojica tenora – Amerikanac David Miller i Švajcarac Urs Buhler i francuski pop pevač Sebastian Izambard.

- Početak saradnje sa Sajmonom, prepričao je David Miller: "Našao je nas četvoricu, smestio nas u isti studio i rekao nam: "Znam da ste vi operski pevači, ali želim da probate da otpevate ove pesme i da vidimo šta će se desiti". Probali smo i bilo je katastrofa. Potom smo ponovo probali i bilo je i dalje katastrofa. Ali on nas je bodrio i govorio nam da probamo i dalje, da ima veru u nas i da ćemo uspeti u tome. Radili smo kao tim, bio je naš trener a mi njegovi igrači. Takav je naš odnos".

- Postali su prvi bend koji je posle 25 godina ponovio uspeh grupe "Led Zeppelin" objavivši album bez ijednog najavnog singla koji se našao na prvom mestu top lista.

- Jedan od članova, francuski pevač Sebastian Izambard prekinuo je rad na svom solo albumu kada se pridružio sastavu IL DIVO.

- Carlos, David i Urs završili su muzičke akademije i odsek za solo pevanje. Jedino Sebastian nema klasično školovan glas.

- Izbacili su Robbiea Williamsa sa prvog mesta britanske top list 2004. godine. Kada ih je prvi put sreo, Robbie im je rekao: "Dakle, vi ste četvorica idiota koja su me isterala sa prvog mesta".

- Ušli su u Ginisovu knjigu rekorda 2006. godine za najprodavani album jedne internacionalne grupe

- Zajedno sa Tony Brexton nastupili su 2006. na otvaranju svetskog fudbalskog prvenstva u Nemačkoj sa pesmom "Time of Our Lives" a nastupili su i na ceremoniji zatvaranja istog šampionata.

- Nastupali su kao specijalni gosti Barbri Streisand na njenoj turneji 2006. godine

- O njima su objavljene dve romansirane biografije – “Romancing the World” iz 2005. i “Our Music, OurJourney, Our Words” iz 2007. godine.

- Ova četvorka je prodala preko 26 miliona albuma širom sveta, našla se na prvim pozicijama 50 puta, primila preko 160 zlatnih i platinastih priznanja za najprodavanije albume u preko 33 zemalja i za sobom ima četiri rekordne svetske turneje.

- Nastupili su u okviru obeležavanja "dijamantskog jubileja" britanske kraljice 2012. godine

-  Snimili su brojne "duete" sa najeminentnijim svetskim zvezdama kao što su Celine Dion, Barbra Streisand, Nicole Scherzinger i dr. a želja im je da snime nešto neobično sa Eminemom.

Autor: M.P.
Foto: Svet Plus

Viber

Izvor: Svet Plus

Tagovi

Il Divo

Povezane vesti:


>