Region

Svet

Humanitarna organizacija 28. jun prikupila preko 200 tona pomoći za postradale u poplavama (Foto)

Humanitarna organizacija "28. jun" sa sedištem u Kanadi, u toku katastrofalnih poplava koje su zadesile Srbiju i region, prikupila je preko 200 tona pomoći u vrednosti od 1.5 miliona dolara, za ugrožene u poplavama u Srbiji i Republici Srpskoj.

Humanitarna organizacija 28. jun prikupila preko 200 tona pomoći za postradale u poplavama (Foto)



Poznato je da ova organizacija već godinama prikuplja humanitarnu pomoć i dostavlja je ugroženima na Kosmetu i celom regionu. Humanitarna organizacija "28. jun" neprofitabilna i nezavisna organizacija kojoj je cilj da osvetla srpski obraz u svetu, i da pomogne Srbima kojima je pomoć preko potrebna, u svim regionima bivše Jugoslavije. Ona je time postala najveća organizacija u dijaspori jer je ujedinila mlade iz Amerike, Kanade, Australije i Evrope kako bi pomogli ugrožene zajednice.


Foto:28jun.blogspot

Glavni pokretač ove organizacije je 27-godišnji Filip Filipi iz Toronta. On je napustio Liku početkom rata, a potom i Beograd kriznih 90-tih. Kaže da nije zaboravio svoju zemlju niti će ikada, te mu je pored muzike humanitarni rad najveća ljubav.



“Pokrenuo sam “28. Jun” jer sam bio zgrožen kako su naši ljudi tretiranu od strane Kfora prošle godine. Koreni me vežu za Kosovo, moja baka je odatle. A sećanja iz detinjstva su mi vezana za ne tako lepa dešavanja u Krajini. Osećam potrebu da prikažem moj narod u lepšem svetlu, da ga branim od nepravde i uradim sve što je u mojoj moći da mu pomognem”, rekao je Filip.

Autor: J.B.
Foto: Facebook/28.jun

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>