Ostalo

Smeno

Pet stvari o snovima koje možda niste znali

Sigurno ste se mnogo puta zapitali zašto sanjate određene stvari, zašto ponekad ne sanjate ništa i šta vam vaši snovi kroz podsvest poručuju... Ljudski mozak velika je misterija za naučnike i najmanje je istraženi deo ljudskog tela, ali postoje neke stvari o snovima u koje treba verovati.

Pet stvari o snovima koje možda niste znaliZa početak, ako ste mislili da niste ništa sanjali tokom noći, prevarili ste se. Svaki čovek u proseku sanja sedam puta u toku jedne noći, ali je sasvim moguće da se ujutru ne sećate nijednog od tih snova, pa zato mislite da ništa i niste sanjali. Takođe, postoji verovanje da ako u trenutku buđenja pogledate u svetlost (prozor, lampu...), da ćete lakše zaboraviti šta ste sanjali.

Postoje snovi koje često sanjate i ponavljaju se? U njima je skrivena poruka koju vam vaša podsvest prenosi. Ako vam se dešava da sanjate isti san, znači da oni nose poruku vezanu za problem koji vas muči. Naša podsvest nam kroz takve snove nudi rešenje, ali do njega morate sami doći. Kada uspete da rešite problem koji izaziva snove koji se ponavljaju, oni će sami nestati.

Ljudima se često događa da sanjaju svog partnera kako ih vara. Ne brinite, ovo nema veze sa realnošću i ne mora da znači da ste predvideli preljubu. Ovakvi snovi zavise isključivo od vas i ljudskog straha od ostavljanja.

Kada učite ili mnogo radite, mislite da će vam spavanje oduzeti previše vremena, ali grešite. Snovi pomažu mozgu da procesira informacije i poboljšavaju pamćenje novih informacija.

I za kraj, svoje snove možete da produžite. Sigurno se i vama dogodilo da sanjate nešto lepo, a onda vas nešto probudi. Ne brinite, možda nećete nastaviti san, ali vas ništa ne sprečava da još par minuta ležite, žmurite i maštate, a onda možda i zadremate i nastavite isti san.

Autor: M.P.
Foto: tiverylucky/FreeDigitalPhotos.net

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>