Region

Svet

Musicology festival na Kalemegdanu u Beogradu od 24. do 27. jula (Foto)

Novi letnji muzički festival u organizaciji BitefArtCafe kluba održaće se u periodu od 24. do 27. jula na teniskim terenima Kalemegdana u Beogradu i ovom prilikom prestonica će ugostiti razne popularne muzičare.

Musicology festival na Kalemegdanu u Beogradu od 24. do 27. jula (Foto)



Hedlajneri Musicology festivala 2014. su Nicola Conte, Mario Biondi, Keziah Jones i Dirty Loops, a uskoro će biti poznat i četvrti hedlajner koji će i otvoriti festival.



Nicola Conte će u četvrtak 24/7 nastupiti sa svojim bendom! Međutim, ovo neće biti jedini put kada će publika Musicology festivala imati priliku da se susretne sa Konteom. Naime, Nikola će publici predstaviti i svoj DJ set na afterpartiju. Nikola Konte je klasično školovan muzičar, inovator džeza, producent, vođa benda, DJ i gitarista. Conte je poznat po uvođenju inovativnog stila u acid jazz, koji uključuje bossa nova teme, melodije iz italijanskih filmova šezdesetih, slušljive teme i indijsku muziku. Nedavno je objavio novi album "Free Souls", koji će posetioci festivala premijerno moći da čuju 24.07.



Italijanski džentlmen, pevačka pop/soul/džez zvezda, mnogima poznat kao beli Beri Vajt, nastupiće drugog dana festivala, u petak 25.7. sa svojim bendom na Musicology festivalu. Poslednji pevačev album, "Sun", izašao je 2013. godine, a kao producent albuma potpisuje se sam Mario Biondi i frontmen benda Incognito, Jean Paul Maunick, iliti Bluey. Na albumu se nalazi i duet sa muzičkom legendom, Chaka Khan.



Ovaj muzički revolucionar, poreklom iz Nigerije,  je svojom neobičnom tehnikom sviranja i mešanjem sirovog bluza i oštrog fanka, stvorio žanr koji sam naziva "blufunk". "Gitaru sviram kao udaraljke. To je bluz. To je fank. Ritmično. Afro", kaže Kezaja.
 
Keziah Jones će drugu godinu za redom nastupiti u Beogradu, nakon što je prošle godine rasprodao koncert za nekoliko dana i oduševio publiku u klubu Summer Stage BitefArtCafe. Kako mnogo Kezajinih fanova nije uspelo da dođe do svoje karte, ovog leta Musicology festival pruža šansu da čujete Kezajine stare hitove, ali i pesme sa novog albuma "Captain Rugged".



S vremena na vrema pojavi se bend koji prkosi definiciji, bend tako jedinstven u svom pristupu muzici da okreće žanr naglavačke i ostavlja vas sa pitanjem "Šta je to bilo?". Upravo to je uradila švedska najbolje čuvana tajna, Dirty Loops. Ovaj švedski trio izvrće pop pesme na način na koji to nikada nije rađeno. Dirty Loops je ove godine izdao i svoj prvi autorski album pod nazivom "Loopified" i dokazao da njihova originalnost doseže mnogo dalje od inovativnog obrađivanja tuđih pesama, te da je njihov autorski materijal još spektakularniji od već popularnih kavera. Dokaz tome je da je prvi singl sa albuma "Hit me" ušao u Top 10 u Japanu.

Karte se mogu nabaviti na svim prodajnim mestima Eventima po ceni od 1200 i 1700 dinara za VIP. Za prvi kontigent karata i za komplet četiri dana, cena je 3999 dinara, i 5699 dinara za VIP.

Autor: M.P.
Foto: Bitefartcafe

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>