Region

Svet

Mitropolit Amfilohije: Novak Đoković ne može biti venčan u toku posta!

Mitropolit Amfilohije, poglavar Mitropolije crnogorsko-primorske, izdao je zvanično saopštenje da Novak Đoković i Jelena Ristić ne mogu biti crkveno venčani sve dok traje Petrovski post, odnosno do 12. jula.

Mitropolit Amfilohije: Novak Đoković ne može biti venčan u toku posta!


 
Novak Đoković i Jelena Ristić u najskupljoj vili na Svetom Stefanu!
Iako su mediji pisali da će najboljeg tenisera sveta i njegovu verenicu venčati lično mitropolit Amfilohije, nakon što je Novak zatražio i dobio njegov blagoslov, budući mladenci će nacrkveno venčanje morati da sačekaju dok ne prođe post, kada će i biti obavljen čin.

 
Jelena Ristić poručila Novaku Đokoviću: Bio je ovo pakleni put, moja ljubavi!
"U poslednja dva dana više medija je objavilo da je mitropolit Amfilohije blagoslovio Novaku Đokoviću i Jeleni Ristić venčanje u toku posta. Istine radi: Mitropolit Amfilohije nije blagoslovio venčanje u toku posta Novaku Đokoviću, ono će biti obavljeno po okončanju posta, prema kanonima Pravoslavne crkve.

Mitropolit Amfilohije čestita Novaku Đokoviću pobedu na turniru na Vimbldonu i povratak na vrh liste najboljih tenisera sveta, i blagosilja njegovu bračnu zajednicu sa Jelenom, želeći im Bogom blagosloven porod", stoji u najnovijem saopštenju crnogorske mitropolije, a prenosi Telegraf.

Autor: B.B.
Foto: Twitter/Novak Djokovic

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>