Svet

Region

Novak Đoković osvojio Vimbldon i ponovo postao prvi teniser sveta! (Foto)

Novak Đoković osvojio je Vimbldon i ponovo postao prvi teniser sveta, pobedivši u finalu turnira u Londonu svog velikog rivala Rodžera Fedrera rezultatom 3:2, po setovima 4:6,7:6, 7:6, 5:7 i 6:4.

Novak Đoković osvojio Vimbldon i ponovo postao prvi teniser sveta! (Foto)


 
Novak Đoković u finalu Vimbldona!
Novak Đoković je po drugi put uspeo da osvojio turnir u Londonu i baš kao i 2011. godine, ponovo ostvari svoj san, tako što se vratio na mesto broj jedan ATP liste. U velikom finalu Novak je odigrao maestralno, iako je imao dosta problema, uspeo je na kraju da potvrdi, da je trenutno, bez dileme najbolji teniser sveta, i to ubedljivo.



Nakon više od tri sata igre, Novak Đoković pobedio je jednog svojh najvećih rivala i četvorostrukog osvajača Vimbldona, Rodžera Federera. Prvi set Novak je izgubio rezultatom 6:4, ali je u druga dva uspeo da povrati mentalnu snagu, ubrza igru i rezultat preokrene u svoju korist. Nole je i drugi setdrugi i treći set dobio dobio u taj brejku, dok je treći set posle velike borbe završen rezultatom 7:6.

Posle veoma dramatičnog četvrtog seta, koji je Rodžer Federer uspeo da okrene u svoju korist, Novak je u petom setu, ostano hladne glave i došao do svoje druge titule na Vimbldonu.

Autor: J.B.
Foto: Guliver/Getty Images

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>