Region

Svet

Novak Đoković u finalu Vimbldona!

Novak Đoković plasirao se u finale Vimbldona, nakon što je u veoma teškom polufinalnom meču, savladao tenisera iz Bugarske, Grigora Dimitrova, rezultatom 3:1, po setovima 6:4, 3:6, 7:6. 7:6.

Novak Đoković u finalu Vimbldona!


 
U dobrim odnosima? Novak Đoković zatražio savet od Rodžera Federera!
Nakon teške borbe Novak Đoković uspeo je da u četiri seta savlada Dimitrova i plasira se u svoje treće finale na Vimbldonu. Prvi set naš najbolji teniser dobio je veoma lako, ali je onda usledila dominacija bugarskog tenisera, koji je drugi set priveo u svoju korist. Treći i četvrti set Novak je dobio u tajbrejku.

"Bio je težak meč, velika vrućina. Dimitrov je igrač koji je već u samom vrhu, ovo je njegovo prvo polufinale. Kao protiv Čilića, dozvolio sam protivniku da se vrati u igru, ali srećan sam što sam u finalu", rekao je nakon završenog meča naš najbolji teniser, koji je još jednom pokazao mentalnu snagu iako je Dimitrov igrao jednako dobro i kada je bio agresivan i kada se branio.

"Dobra pobeda za mene. Drago mi je da sam bio deo još jednog zabavnog meča i uživao sam", rekao je posle meča Novak. Takođe je priznao da je izgubio nekoliko Gren slem finala koje je uz više truda mogao dobiti, ali se raduje finalnom meču i očekuje veliku borbu, ko god mu bude bio protivnik.

U borbi za drugu titulu na Vimbldonu, Novak Đoković će u nedelju 6. jula, od 15 sati, igrati protiv boljeg iz drugog polufinalnog meča, u kome se sastaju Rodžer Federer i Miloš Raonić.

Autor: J.B.
Foto: Guliver/Getty Images

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>