Lepota

Ljubav

Napravite vosak za depilaciju za samo nekoliko minuta

Ovakva depilacija zove se egipatska depilacija, a osim što je jednostavna za pravljenje u kućnoj radinosti, pogodna je za ljude koji imaju problema sa kožom jer ne izaziva iritaciju.

Napravite vosak za depilaciju za samo nekoliko minuta



Sastojci:

- 2 šolje šećera
- ¼ šolje vode
- ¼ šolje limunovog soka
- 1 mala kašika meda

Priprema:

U manju šerpicu ili lonče sipajte šećer i rastopite ga na srednjoj vatri, ali ne potpuno. Dok je smesa gusta, sipajte u nju limunov sok i vodu. Sve sastojke zajedno kuvajte na tihoj vatri oko 5 do 10 minuta, dok smesa ne postane zlatne boje.

Nakon što ste pripremili smesu ohladite je u potpunosti. Izvlačite kuglice veličine oraha, koje ćete oblikovati dlanovima. Kasnije tu kuglicu razvlačite, sve dok ne postane potpuno svetle boje. Tako oblikovanu šećernu pastu namažite isključivo po suvoj koži i to u smeru rasta dlake, a brzim pokretom povucite traku u suprotnom smeru.

Pasta ne bi trebalo u potpunosti da se stvrdne, pa činiju sa njom stavite u činiju s mlakom vodom. Ukoliko se previše rastopi prebacite je u frižider.

Napomena: Dlačice u trenutku depilacije treba da budu dugačke od tri do pet milimetara. Štaviše, egipatska depilacija slabi folikul dlake i usporava njen rast, a u nekim slučajevima i potpuno zaustavlja rast dlake.

Autor: B.B.
Izvor: Prva.rs
Foto: FreeDigitalPhotos.net

Viber

Izvor: Svet Plus

Tagovi

Lifestyle

Povezane vesti:


>