Region

Svet

Belgrade Beer Fest 2014 program: Prve večeri se naplaćuje ulaz, evo šta nas očekuje

Prvog dana ovogodišnjeg 12. Belgrade Beer Festa, koji će biti održan od 13. do 17. avgusta na Ušću, nastupiće američka muzička zvezda Si Lo Grin, di-džejevi Felix Da Housecat, Darren Emerson i Parni Valjak, najavljeno je na konferenciji za novinare.

Belgrade Beer Fest 2014 program: Prve večeri se naplaćuje ulaz, evo šta nas očekuje



Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević rekao je da je ovaj festival dobar način na koji se promovišu kulturne, istorijske i privredne vrednosti zemlje i da sa preko 700 hiljada posetilaca i ogromnim publicitetom koji ga prati šalje pozitivnu poruku u svet.

On je dodao da je "Beer Fest" postao kultna manifestacija i da se leto u Beogradu ne može zamisliti bez njega.

Na festivalu će nastupiti i bendovi: Bajaga i instruktori, Plavi orkestar, Van Gogh, Hladno pivo, Goblini, Bad Copy, YU grupa, Edo Maajka, Darkwood Dub, Ortodox Celts, S.A.R.S, Balkanika, Garavi sokak, Blaža i Kljunovi, Kanda, Kodža i Nebojša, Bilja Krstić, trubači Dejana Petrovića i drugi.

Ulaz na "Beer Fest" će biti besplatan na sve večeri, sem na prvu za koju cena ulaznice iznosi 300 dinara.

Festival svake godine realizuje i višemesečne kampanje sa društvenim porukama i time utiče na edukaciju stanovništva, pa se Beogradska kulturna mreža, kao producent festivala, odlučila da ovog leta, sve aktivnosti usmeri na prikupljanje pomoći za stanovištvo ugroženo u majskim poplavama. Tako će tradicionalna kampanja "Biram da recikliram" imati i svoj dodatak, pa će se zvati "Biram da recikliram i doniram", jer će sav novac od otkupa prikupljenih limenki biti usmeren za pomoć ugroženima u poplavama u Srbiji.

U okviru ove akcije od 17. jula do 11. avgusta na Adi Ciganliji biće postavljen promo štand na koji će posetioci moći da donesu prazne limenke na reciklažu u čiju zamenu će dobiti besplatno pivo.

Takođe, zarada od prodaje suvenira "Beer Festa" biće uplaćena na račun Vlade Republike Srbije za pomoć ugroženima, a svi segmenti marketinške kampanje obuhvatiće apele za pomoć.

Osim humanitarnih akcija u fokusu glavnih poruka "Belgrade Beer Festa" je i društveno odgovorna kampanja "Nemoj da piješ dok voziš", koju festival sprovodi iz godine u godinu.

Autor: B.B.
Izvor: Tanjug.rs
Foto: belgradebeerfest.com

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>