Region

Svet

Novak Đoković u polufinalu Vimbldona: Grešio sam dosta, ali sam pravu brzinu pronašao na vreme!

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale Vimbldona, nakon što je posle veoma teške borbe, u pet setova, uspeo da savlada Marijana Čilića iz Hrvatske, rezultatom 3:2, po setovima 6:1, 3:6, 6:7, 6:2, 6:2.

Novak Đoković u polufinalu Vimbldona: Grešio sam dosta, ali sam pravu brzinu pronašao na vreme!


 
Ko su kumovi na venčanju Novaka Đokovića i Jelene Ristić? (Foto)
Novak Đoković nakon teške borbe uspeo je da izbori plasman u polufinale Vimbldona. Iako je tokom prvog seta, izgledalo kao da će Nole lako savradati Čilića, od drugog seta, ceo meč se okrenuo u korist hrvatskog  tenisera. Ipak, zahvaljujući svojoj menatlnoj snazi i ogromnom iskustvu, Novak Đoković uspeo je da preokrene rezultat u svoju korist.

"Sve vreme sam čuo publiku i prosto kao da sam gledao taj meč, jer sve čujete šta se dešava na tribinama. Glaama je smetala i Čiliću, ali nema sad tu nekih izgovora, fokusirali smo se kad je trebalo", rekao je Nole i dodao:

"Veoma težak duel u pet setova, iako sam ušao u meč znajući da će igrati agresivno. Imao sam nekoliko šansi za brejk u drugom setu, ali sam odigrao dosta loše sa osnovne linije. Pronašao sam pravu brzinu, onda kada je trebalo", zaključio je naš teniser.

Novaku je ovo peto uzastopno polufinale, a u borbi za veliko finale, naš najbolji teniser igraće protiv Grigora Dimitrova iz Bugarske, koji je veoma lako savladao prošlogodišnjeg osvajača Vimbldona Endija Mareja.

Autor: J.B.
Foto: Guliver/Getty Images

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>