Ostalo

Sme�no

Microsoft predstavio svoj prvi Android mobilni telefon Nokia X2 (Video)

Microsoft je predstavio svoj smartphone Nokia X2, prvi Android uređaj proizveden u sklopu ove kompanije, koja sada drži i Nokia odsek za uređaje. Radi se o nadogradnji u odnosu na prošlogodišnji model, Nokia X, a najznačajniji je 4,3-inčni ekran i bolji unutrašnji hardver.

Microsoft predstavio svoj prvi Android mobilni telefon Nokia X2 (Video)



Nokia X2 donosi već pomenuti 4,3-inčni ekran rezolucije 800 x 480 piksela, a za rad uređaja se brinu još i Qualcommov Snapdragon 200 čip (dva Cortex-A7 procesorska jezgra radnog takta 1,2GHz) i 1GB radne memorije. X2 je u odnosu na prethodnika doneo i još jednu kontrolu na prednju površinu - taster "Home", za lakše upravljanje uređajem pored postojećeg "Back" tastera.



Novi uređaj donosi i kapacitetniju bateriju od 1.800mAh, a celokupna memorija uređaja ostaje 4GB uz mogućnost proširenja microSD karticama.

Nokia X2 dimenzija je 121,7 x 68,3 x 11,1 milimetar i mase 150 grama, nešto više od svog prethodnika. Tu su još i 5MP glavna kamera, prednja kamera za video pozive, ali i značajnija softverska nadogradnja Nokijinog Android launchera. Sada je olakšano baratanje multitasking sadržajem, a i dalje sve podseća na Windows Phone.



Cena ovog uređaja je 99 evra bez PDV-a, a u prodaji će se naći u očekivanoj zelenoj, narandžastoj, crnoj, žutoj i beloj varijanti. Kompanija navodi kako će ubrzo stići i mat siva varijanta.



Autor: B.B.
Izvor: tportal.hr
Foto: Screenshot YouTube/Nokia

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>