Region

Svet

FIFA 2014: Edin Džeko vrlo emotivnom i iskrenom porukom dirnuo fanove

Zvezda fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko na svom je Fejsbuk profilu napisao dirljivu poruku uoči oproštajnog meča na Svetskom prvenstvu u Brazilu protiv Irana 25. juna, koja je ganula sve navijače iz BiH.

FIFA 2014: Edin Džeko vrlo emotivnom i iskrenom porukom dirnuo fanoveReprezentacija Bosne i Hercegovine izgubila je odlučujući meč protiv Nigerije, jer je poništen go Edina Džeke, pa je najbolji igrač reprezentacije posle izvesnog vremena i taloženja emocija, odlučio da se obrati fanovima na društvenoj mreži. Njegovu iskrenu poruku prenosimo vam u celosti:

"Dugo sam se dvoumio da li da išta kažem, da napišem, jer mi se nekad čini da nema smisla govoriti o osećajima, o nadanjima, željama, frustracijama i svemu ostalom, jer će svi, ma šta god se napisalo ili reklo, imati svoju verziju istine.

E, pa imam i ja svoju, koja glasi da nijedan navijač na ovom svetu nije želeo više od mene prolaz u osminu finala SP-a. NIJEDAN!
Međutim, nismo uspeli proći dalje, nažalost! Nismo imali ni sreće, a i neke druge stvari su bile protiv nas. Međutim, iz ovoga moramo izaći još jači, jer pobednik se prepoznaje po tome, koliko brzo ustane, nakon pada, a mi ćemo se već protiv Irana pokušati iskupiti za propušteno, jer naša misija stvaranja jake i uticajne reprezentacije BiH tek počinje!

I sam sam razočaran, jer sam bio uveren da možemo otići dalje i boli me kao čoveka, kao navijača, a još više kao sportistu, koji je sve dao i koji će uvek davati sve za svoju zemlju, čiji sam ponosni stanovnik. A što se tiče dušebrižnika, njih uvek ima i uvek će ih biti. Dobronamernu kritiku uvek prihvatam, kako ja, tako i moji saigrači. Argumentovanu, utemeljenu na činjenicama i od ljudi koji su realni, a ne onih koji s nestrpljenjem čekaju naš posrtaj, kako bi izašli iz rupa i krenuli u neki svoj obračun iz ličnih interesa.

Ja sam navikao na kritike, ali i na "pljuvanje", i to od onih koji su ubeđeni da bi više od mene voleli da sam postigao go. Više od svih navijača zajedno, verujte, voleo bih da sam postigao taj gol, koji će sudija priznati, i još jednom doneo radost svojoj zemlji!

Ne osvrćući se na ono što je bilo, već na ono što će biti, želim istinskim navijačima poručiti kako svi do jednoga dajemo sve za reprezentaciju BiH, jer to je naša svetinja. Izgubili smo, ali moramo dići glavu gore i nastaviti se boriti protiv svih nepravdi, svih nedaća, ali i nažalost svih dušebrižnika, koji meni lično daju dodatnu snagu u svemu ovome što se dešava.
Hvala im na tome, a još veću zahvalnost dugujemo onim istinskim navijačima, čije nas mišljenje i najviše interesuje.

Voli vas vaš Edin Džeko!"
 
 


Autor: B.B.
Foto: Ilustracija/ Facebook/Edin Džeko

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>