Region

Svet

Region

Seka Sablić i Goran Jevtić nagrađeni na festivalu u Zagrebu

Glumci Goran Jevtić i Seka Sablić dobitnici su nagrada na 38. Danima satire Fadila Hadžića u Satiričkom kazalištu Kerempuh u Zagrebu.

 Seka Sablić i Goran Jevtić nagrađeni na festivalu u Zagrebu


 
 Seka Sablić tvrdi da nije zavodnica: Ulogu nikada nisam dobila zbog izgleda!
Na uglednom hrvatskom festivalu satire na kome je izvedeno 13 predstava iz Hrvatske i regiona, u izboru selektorke festivala, pisca, dramaturga, kritičara i teatrologa Mani Gotovac, beogradski glumac Jevtić je dobio Glavnu nagradu za najbolju žensku ulogu u predstavi "Gospođa ministarka" pozorišta "Boško Buha".

Na 38. Danima satire u Zagrebu od 53 prijavljene predstave, izabrano je 13 naslova koji dolaze iz Zagreba, Varaždina, Splita, Ljubljane, Kranja, Beograda, Novog Sada i drugih gradova.

Uspeh "Gospođe ministarke“, pozorišta Boško Buha, na ovom festivalu, nakon Dana komedije u Jagodini, Festivalu malih scena u Rijeci i Sterijinom pozorju u Novom Sadu, dokaz je da ova predstava, i posebno uloga Jevtića, pored smeha koji pruža, postaje i prava opomena naše epohe, istaknuto je u saopštenju pozorišta Boško Buha.

Na tek završenom 38. festivalu "Dani satire Fadila Hadžića" u Zagrebu, glumačku nagradu dobila je Sablić za ulogu Felisate Gerasimovne Kukuškine u predstavi "Unosno mesto" Aleksandra Ostrovskog u režiji Egona Savina, saopštilo je Jugoslovensko dramsko pozorište.

Ovo beogradsko pozorište i prošle godine je učestvovalo na Festivalu satire u Zagrebu sa predstavom "Sumnjivo lice" Branislava Nušića u režiji Jagoša Markovića kada je glavnu nagradu za mušku ulogu "Mladen Crnobrnja Gumbek" dobio Bojan Dimitrijević za ulogu Žike.

Autor: J.B.
Izvor: Tanjug.rs
Foto: Screenshot YouTube

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>