Svet

Region

Majkl Džekson: Pet godina od smrti kralja popa (Video)

Porodica i prijatelji danas obeležavaju pet godina od smrti Majkla Džeksona, koji je u 50. godini preminuo od posledica srčanog udara izazvanog prekomernom dozom anestetika propofola.

Majkl Džekson: Pet godina od smrti kralja popa (Video)


 
Telohranitelji Majkla Džeksona otkrili najveće tajne kralja popa
Godišnjica smrti, kralja popa, obeležena je u mirnijem tonu. Mnoštvo fanova odalo je počast slavnom pevaču položivši cveće na njegov grob u memorijalnom parku Forest Loun, u Los Anđelesu.

Nekoliko meseci pred smrt, Majkl se pripremao za veliki povratak na muzičku scenu. Zakazao je niz koncerata u Londonu, ali samo nekoliko nedelja pre turneje, njegov lekar Konrad Mari, dao mu je prekomernu količinu anestetika propofola, koja je bila kobna po pevača.

Lični lekar kralja popa, osuđen je na četiri godine zatvora za ubistvo iz nehata, a nedavno je i pušten na slobodu. Iako je već pet godina prošlo od njegove smrti, Majkl Džekson je i dalje prisutan zahvaljući hologramima, a nedavno je objavljen i njegov posthumni album pod nazivom "Xscape".

Majkl Džekson je svojim doprinosom muzici i plesu bio jedna od značajnih ličnosti. Karijeru je započeo  1964. kao vodeći i najmlađi član grupe "Jackson Five", da bi se 1971. godine odvojio i započeo svoju solo karijeru, sa kojom je uneo potpune novine na svetskoj muzičkoj sceni.

Njegov album "Thriller" iz 1982. najprodavaniji je album svih vremena, a ostaće upamćen i kao ličnost koja je unela velike inovacije u ples i izmislio čuveni "Moonwalk".

Dva puta je uvršten u "Rokenrol kuću slavnih", a tokom karijere je osvojio 15 Gremi nagrada i 26 američkih muzičkih nagrada, i prodao preko 750 miliona albuma širom sveta.



Autor: J.B.
Foto: Screenshot YouTube

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>