Ljubav

Style

Okrutno ili ne, ovo su pravi razlozi zbog kojih varaju žene i muškarci

Znate li prave razloge zbog kojih žene i muškarci varaju? Šta to navodi na prevaru u dugogodišnjim vezama? Prema podacima novog istraživanja, razlozi su potpuno drugačiji kod muškaraca i žena...

Okrutno ili ne, ovo su pravi razlozi zbog kojih varaju žene i muškarci



U novom istraživanju koje je sprovela jedna britanska stranica za upoznavanje partnera, učestvovalo je 667 solo muškaraca i žena koji su otkrili razloge zbog kojih su partnere i partnerke varali u prošlosti. Zanimljivo, većina muškaraca, njih 55 posto, nije moglo da navede niti utvrdi tačan razlog zbog kog su varali - jednostavno su to učinili. Trećina žena u istraživanju dala je isti taj odgovor.

No sledeći najpopularniji razlog zbog kojih su muškarci varali pokazao se kao jednostavna želja za polnim odnosom (28 posto muškaraca), nakon čega sledi dosada u vezi (25 posto) te zaljubljenost u drugu osobu (12 posto).

Kod žena se kao najčešći razlog varanju pokazala dosada u vezi, što je u istraživanju navelo 35 posto žena. Nakon toga sledi zaljubljivanje u drugu osobu (27 posto), zatim jednostavna želja za polnim odnosom s nekim novim (16 posto). Kao najređi razlog za varanje, i kod muškaraca i kod žena, pokazala se osveta partneru - taj razlog je navelo samo 11 posto žena i sedam posto muškaraca.

Zaključak ovog istraživanja upućuje na to kako muškarci češće varaju zbog fizičke želje za novom partnerkom, a žene češće varaju zbog emocionalnih razloga. Ali isti ti ispitanici u istraživanju su takođe upitani koji oblik nevere smatraju najgorim - seksualnu ili emocionalnu prevaru. Rezultati su pokazali kako muškarci smatraju seksualnu neveru gorom varijantom (65 posto), a žene smatraju kako je emocionalna nevera najveća izdaja (55 posto).

I dok problemi i svađe u vezi mogu biti najočigledniji razlog za prevaru, istraživanje je takođe pokazalo da će mnogi muškarci i žene prevariti partnera zbog bioloških faktora, kao što su nivo hormona ili kulturni faktori, poput sve prisutnijeg seksa u današnjem životu. Stoga, šta možete poduzeti i sprečiti prevare u svojoj vezi? Za početak o toj temi treba iskreno razgovarati s partnerom. Naime, istraživanja pokazuju kako razgovor o tome šta učiniti ako se nevera dogodi uveliko povećava šanse da veza u budućnosti preživi.

Autor: B.B.
Izvor: tportal.hr
Foto: stockimages/FreeDigitalPhotos.net

Viber

Izvor: Svet Plus

Tagovi

Lifestyle

Povezane vesti:


>