Zdravlje

Ljubav

Konačno! Dijeta koju ćete voleti - slatkiši su dozvoljeni

Ako volite čokoladu i ne možete je izbaciti iz ishrane, pa svakoga dana pojedete bar malo, ovo je prava dijeta za vas... Konačno je pred vama dijeta u kojoj će uživati ljubitelji slatkiša!

Konačno! Dijeta koju ćete voleti - slatkiši su dozvoljeni



1. Morate jesti svaka tri sata. Imate pet obroka dnevno: tri su vaši glavni obroci (doručak, ručak i večera), a imate i dve prilično obilne užine. Ako jedete svakih nekoliko sati, vaš metabolizam ostaje aktivan i zato nikada nemojte da preskočite mini-obrok između ručka i večere, koji će vam obezbediti dodatnu energiju.

2. Jedite sezonske, što je moguće svežije, namirnice. Na taj način dobijate maksimalnu količinu hranljivih sastojaka iz hrane koju jedete.

3. Držite pod kontrolom žudnju za hranom uz pomoć svakodnevnih poslastica. Bilo da je u pitanju čokoladni mus ili mafin od borovnice, počastite se svakoga dana. To je mudar način da nastavite uspešno da se pridržavate dijete, koji neće uzrokovati da se ugojite, pod uslovom da u ostalim situacijama jedete odgovarajuću hranu.

4. Ne povezujte hranu sa osećajem krivice, već uživajte u svakom zalogaju. Ovo "osvešćeno" uživanje u hrani omogućiće vam da duže osećate sitost, jer što sporije jedete i što više uživate u hrani vaš hormon sitosti biće na višem nivou.

5. Ne plašite se masti. Feta sir, orašasti plodovi i pavlaka su vrlo prisutni u ovoj dijeti. Oni su sjajni za vašu kožu i nivo energije, kao i za osećaj sitosti. Studije potvrđuju da "dobre" masti pomažu telu u sagorevanju masnoća, naročito oko stomaka, tako što smanjuju nivo hormona kortizola.

Jedan dan po dijeti za ljubitelje slatkiša:

Doručak: Jabuka i ovsena kaša sa borovnicom
Ručak: Salata od morskih plodova, čilija i rukole
Večera: Piletina spremljena na kineski način sa integralnim pirinčem
Užine (dva puta na dan): Čokoladni mus ili frape od malina sa đumbirom

Autor: B.B.
Izvor: cosmopolitan.rs
Foto: Grant Cochrane/FreeDigitalPhotos.net

Viber

Izvor: Svet Plus

Tagovi

Lifestyle

Povezane vesti:


>