Region

Svet

Bane Sanšajn podneo prijavu protiv policajaca koji su ga uhapsili: Izbili su mi zub!

Bane Bojović, nekadašnji frontmen grupe Sanšajn, koji je bio uhapšen zbog posedovanja šest paketića droge spid, podneo je prijavu protiv policajaca koji su ga uhapsili jer su mu, kako tvrdi, polomili zub prilikom privođenja.

Bane Sanšajn podneo prijavu protiv policajaca koji su ga uhapsili: Izbili su mi zub!Bane Sanšajn nakon hapšenja: Lažno sam optužen, pritisak je ogroman! (Foto)
Bojović je po izlasku iz pritvora podneo prijavu odeljenju za zakonitost rada MUP-a protiv policajaca, a kao dokaz da su koristili prekomornu silu, poneo je zub. Istragom je odmah utvrđeno da policajci nisu koristili prekomernu silu i to je ustanovljeno na osnovu snimka iz vozila interventne jedinice.

Prema rečima izvora, prijava je shvaćena ozbiljno i sprovedena je detaljna istraga, kojom je utvrđeno da su policajci postupili u skladu sa pravilima službe, odnosno, nisu prešli granicu.

"Istragom i saslušavanjem više ljudi iz policije, kao i lekarske ekipe koja je došla da pruži pomoć povređenom policajcu, koga je prema prijavi povredio Bojović, utvrđeno je da je pevač odbijao intervenciju lekara, uz obrazloženje da mu pomoć nije potrebna jer nije povređen. Utvrdili smo da je prilikom privođenja Bojović nasrnuo na policajca nanevši mu povrede i da je tom prilikom pružao otpor. Na lice mesta stigla je ekipa Hitne pomoći, a on je odbio da bude pregledan", kaže izvor i dodaje:

"Takođe, kada je Bojović doveden u policijski stanicu, inspektori su ga pitali da li je povređen i da li mu treba lekarska pomoć, ali je Bojović to odbio. Pregledali smo i snimak sa vozila interventne jedinice i nismo našli nijedan dokaz ili trag koji bi upućivao da su policajci upotrebili prekomernu silu, odnosno bez razloga naneli povrede Bojoviću".

Frontmen grup "Sanšajn“ uhapšen je 6. aprila na Savskom nasipu zbog sumnje da je posedovao šest paketića droge spid i zbog napada na policajca, kome je naneo lake telesne povrede. Nedavno je tužilaštvo podiglo optužnicu protiv njega nakon neuspele nagodbe. Viši sud se oglasio nenadležnim zbog količine narkotika, odnosno težine krivičnog dela za koje je Bojović optužen. Kada sud zvanično prihvati optužnicu, biće zakazano prvo ročište u Trećem sudu.

Autor: J.B.
Izvor: Alo
Foto:Facebook/Bane Sun Bojovic II

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>