Svet

Region

Novak Đoković drugi put u finalu Rolan Garosa! (Foto)

Novak Đoković plasirao se drugi put u karijeri u finale Rolan Garosa, pobedivši nakon dva i po sata teške borbe Letonca Ernesta Gulbisa, rezultatom 3:1 (6:3, 6:3, 3:6, 6:3).

Novak Đoković drugi put u finalu Rolan Garosa! (Foto)



Đoković će se drugi put boriti za titulu u Parizu. Prošle godine ga je u finalu zaustavio trenutno najbolji teniser sveta Rafael Nadal, a sada je, čini se, nikad bliži osvajanju jedinog Gren slema koji mu nedostaje. Finale ima za sobom, ali ne i pobedu.

Novak Đoković tokom meča zabavljao publiku u Parizu! Nazdravljao sa skupljačem loptica (Foto+Video)
Talentovanom Gulbisu je ovo bilo najuspešnije učešće na Rolan Garosu pa iako je poraženi itekako ima razloga za slavlje, a nadamo se da će i Novak posle jednog dana odmora postaviti još jedan trofej na svoju vitrinu.

"Prva dva seta su bila dobra za mene. Pravio sam veliki broj grešaka, u trećem setu sam malo izgubio koncentraciju i bilo je teško. Pokušavam da predvidim u poenima šta će uslediti i na taj način dobijem. Veoma sam zadovoljan što sam se plasirao u finale", izjavio je Novak nakon meča te dodao da ima veliku inspiraciju i motivaciju kada dođe na ovaj turnir, jer je jedini koji mu nedostaje.


Foto: Guliver/Getty Images

Novakov protivnik u finalu Rolan Garosa u nedelju 8. juna, biće Rafael Nadal, koji je danas lako savladao Endija Marija u drugom polufinalnom meču.

Autor: B.B.
Foto: Guliver/Getty Images

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>