Zdravlje

Ljubav

Najbrža dijeta koja će odmah upaliti

Ako bilo koju ženu pitate šta bi najviše želela da promeni na svom telu, većina će se dvoumiti želi li ravan stomak ili mlađi izgled lica. A onda im se nudi rešenje kojeu kratkom roku garantuje savršen izgled u bikiniju i vraćanje godina… samo treba izbaciti - pšenicu.

Najbrža dijeta koja će odmah upaliti



Iako zvuči predobro da bi bilo istinito, prema britanskom kardiologu, dr. Vilijamu Dejvisu, sve što morate učiniti je da iz ishrane izbacite - pšenicu, ugljeni hidrat za koji se pogrešno misli da koristi našem telu.

Pšenica može biti destruktivna za kožu jer uzrokuje prevremeno starenje, a takođe podstiče osip i akne kod odraslih. I što je najbolje, uz ovu dijetu ne morate da brinete zbog kalorija.

Kako su povezani pšenica i nastanak bora?

Pšenica uzrokuje prevremeno starenje kože zbog hemijskog procesa koji se zove glikoziliranje, što se događa kada nivo šećera u krvi naglo postaje previsok - upravo to izaziva unos pšenice.

Previše šećera u krvi dalje tera molekule glukoze da se vežu za protein u kolagenu (proteinu koji koži daje mladalački izgled). Nastane lepljivi smeđi spoj koji ukrućuje inače elastična vlakna kože pa se stvaraju mrlje i bore.

Pšenica je dakle zabranjena u svemu što bi je moglo sadržati. To bi u početku moglo biti nezamislivo, ali uz malo pripreme, uhodaćete se i svakako nećete gladovati.

Neograničeno jedite povrće, sve osim krompira i kukuruza, zdrave biljne masnoće (ulja), meso, jaja, orašaste plodove i semenke.

Pokušajte na barem dve nedelje potpuno izbaciti pšenicu, a s tim i ostale ugljene hidrate iz žitarica - jedite samo manje količine kvinoje, prosa, heljde, smeđeg i divljeg pirinča i zobi (najviše 50 grama ovih vrsta žitarica po obroku).

Minimalno jedite mahunarke, sir i soju. Osim punomasnog sira, ne konzumirajte mleko ni mlečne proizvode, osim kefira, jer se fermentacijom redukuje efekt podizanja nivoa insulina.
 
Voće jedite vrlo umereno, a najbolje je ne jesti slatke banane, ananas, mango i papaju te voćne sokove svesti na minimum. Zelena jabuka i limun su dobar izbor.

Autor: B.B.
Izvor: tportal.hr
Foto: sattva/FreeDigitalPhotos.net

Viber

Izvor: Svet Plus

Tagovi

Lifestyle

Povezane vesti:


>