Ostalo

Sme�no

Upozorenje! Novi talas SMS prevare u Srbiji, ne uplaćujte novac ukoliko dobijete ovu poruku! (Foto)

Nakon situacije u kojoj se zadesila naša zemlja, ponovo su se pojavile osobe, koje žele na brz način da zarade novac. Naime, ukoliko sa nepoznatog broja dobijete SMS poruku u kojoj vas mole da uplatite novac preko uluge  "Post Net" kako bi pošiljalac mogao da isplati navodi dug, nikako to ne činite, reč je o klasičnoj prevari.

Upozorenje! Novi talas SMS prevare u Srbiji, ne uplaćujte novac ukoliko dobijete ovu poruku! (Foto)



Upravo je u našu redakciju stigla poruka sa hitnim upozorenjem da se na ime određene osobe uplati putem Post Net uplatnice iznos od 2.000 dinara. Ovim putem želimo da vas upozorimo, da nikako ne uplaćujete novac na ovakve poruke, jer je reč o ozbiljnoj prevari. Svi smo mi spremni da pomognemo drugima u nevolji, ali ovakav vid obmane je stvarno za svaku osudu. Ukoliko dobijete poruku ove sadržine dovoljno je samo da je izbrišete ili prijavite svom mobilnom operateru.



Ovaj vid SMS prevare nije nikakva novina i prisutna je kako u Srbiji tako i u celom svetu već godinama, da bi se ovakva obmana izvela neophodno je da pošiljalac poseduje neki softver na kompjuteru koji omogućava masovno slanje SMS uz najosnovnije prekrivanje IP adrese i nekoliko lažnih ličnih karti kako bi se novac mogao podići na šalterima pošta.

Autor: J:B.
Foto: jannoon028/FreeDigitalPhotos.net

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>